Nail art

Akvarel nokti su savršena manikura za sve ljubiteljice elegancije

Mija Dropuljić

FOTO: IG@polished_yogi

FOTO: [email protected]_yogi

Jedna boja laka za nokte prelijeva se u drugu, čineći svaki nokat individualnim

Želite li upečatljivu manikuru koja će vas oraspoložiti za proljeće, ali bez odlaska u salon za nokte? Onda ste došli na pravo mjesto: otvaramo proljetnu sezonu na našim prstima s prekrasnim akvarel noktima.Što su akvarel nokti?


Već naziv otkriva o čemu se radi u ovom trendu manikure: izgled je namijenjen oponašanju efekta vodene boje kakvu poznajemo iz djetinjstva.


Jedna boja laka za nokte prelijeva se u drugu, čineći svaki nokat individualnim i savršeno nesavršenim. A kako postići taj efekt? Započnite s “golim platnom”, nanošenjem sloja prozirnog laka i pustite da se dobro osuši.


Sada svoju prvu boju laka neravnomjerno i diskretno rasporedite po noktima, a zatim odmah nanesite drugu i možda treću boju laka na rubove (vrlo je važno da prva boja nije još suha, već tekuća!), kako bi se boje stopile jedna u drugu.


Pustite da se boje dobro osuše i “zapečatite” svoje umjetničko djelo prozirnim nadlakom.Najbolje je odabrati boje lakova za nokte koje dolaze iz jedne obitelji boja i koje su što svjetlije kako bi se skladno prelijevale jedna u drugu. Pripazite da vam lak za nokte nije prestar i da ne vuče niti, već da je lijep i tekuć.


Akvarel nokti se rade još lakše s UV lakom, jer vam daje više vremena za nail art i stvrdnjava se samo pod UV lampom.