Proljetni makeover

Ako žudite za proljetnim uređenjem doma bez drastičnih promjena, donosimo nekoliko savjeta

Lucija Sučić

Foto: iStock

Foto: iStock

U tom kontekstu, proljetno čišćenje je prvo na tapeti, s kojim ćete rotirati stvari koje vam u toplijoj sezoni neće biti neophodne

Proljeće nam je i službeno stiglo, te nakon hiberniranja u zimskim mjesecima i u nama se budi neki polet i želja za promjenom, obnavljanjem i uređivanjem naših životnih prostora.


U tom kontekstu, proljetno čišćenje je prvo na tapeti, s kojim ćete rotirati stvari koje vam u toplijoj sezoni neće biti neophodne, poput teških prekrivača, debelih deka, toplih jakni i slično. To je isto tako odličan trenutak za bacanje, doniranje i prodaju nepotrebnih stvari kako biste očistili prostor od onih koji ga zakrcavaju i stvaraju nepotreban nered.


Ako vas zanima kako obogatiti prostor i učiniti ga svježijim, inspirirajte se savjetima u nastavku teksta!


Tople i svijetle boje neka dominirajuDok su tamne boje umirujuće zimi, proljeće ipak evocira one svijetle i toplije. Bilo da se radi o dekici, jastučnicama ili nečem većem poput tepiha, pokušajte ići u smjeru nježnih tonova kako biste u vaš prostor unijeli svježinu.


Ukrasite dom cvijećemPriroda uvijek ima najljepše kreacije, a sa svježim cvijećem, bilo živim ili ubranim, ne možete pogriješiti!


Jedan od najlakših načina za osvježavanje bilo kojeg prostora je buket cvijeća. Od narcisa i tulipana do grančica sitnih pupoljaka, koje god da odaberete izmamiti će vam osmjeh na lice i unesti miris u vaš prostor.


Obojite zid(ove)Ako govorimo o nekim većim pothvatima, onda preporuka ide u smjeru farbanja zidova što je svakako nešto što je potrebno svako toliko napraviti. Ako je i na vaše zidove došao red, osvježite prostor svježim slojem boje!


Unesite prigodne detaljeAko u vašem prostoru još uvijek ima zimskih dekoracija, vrijeme je da ih pospremite do iduće sezone i zamijenite ih prigodnima.


Svijeće, sitnice i kućni ukrasi neka budu u proljetnom duhu kako bi vaš dom odisao svježinom i toplinom.