Praktični i chic

3 najljepša modna dodatka za prijelazno razdoblje

Mija Dropuljić

FOTO: IG@anoukyve; juliesfi

FOTO: [email protected]; juliesfi

Ne samo da izgledaju dobro nego su i praktični



Modni dodaci su šlag na kraju svakog dobrog outfita. Oni usavršavaju, upotpunjuju i daju taj određeni “touch” koji razlikuje prosječnu od izvrsne modne kombinacije. 


Kape, torbe, nakit, šeširi, šalovi i trake za glavu neizostavni su dodaci. No, boje, oblici i materijali mijenjaju se iz sezone u sezonu. Donosimo pregled tri najtrendi modna dodatka za nadolazeću proljetnu sezonu. 


Šeširi od filca


Šeširi, bili oni slamnati, pamučni ili Teddy – niti jedan dodatak nije doživio tako veliki hype u posljednje vrijeme kao šešir! Pokrivala za glavu poznata su od prije oko 5.000 godina i u prošlosti su bila prvenstveno rezervirana za vladare, svećenike i kraljeve.




Dodatak je signalizirao superiorni položaj. Danas upečatljivi šeširi možda krase i dalje glave britanske aristokracije na brojnim događanjima, no ovaj modni dodatak više nije rezerviran samo za visoku klasu. 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Julie Sergent Ferreri (@juliesfi)



Na vrhu ljestvice popularnosti za proljetnu sezonu se nalaze šeširi od filca! Visokokvalitetni komadi oplemenjuju svaki look. Oni izgledaju profinjeno, elegantno i ženstveno zbog čega će svakoj modnoj kombinaciji pružiti dozu luksuza. 


Za prijelazno razdoblje posebno preporučujemo modele šešira u svijetlim bojama poput krem, bež, sive ili smeđe.


Torbe od tvida


Torbe su vjerni pratioci u svako godišnje doba. No, ipak postoje sezonske razlike. Dok se u proljeće i ljeto rado oslanjamo na prozračne modele od, primjerice slame, ili posežemo za torbama od jute, u jesen i zimu popularniji su robusni i teški materijali i boje.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Débora Rosa (@deborabrosa)



Koji su modeli prikladni za prijelazno razdoblje? Kako dani polako postaju svjetliji, a temperature rastu, žene sada preferiraju torbice od tvida. Materijal već neko vrijeme doživljava svoj modni povratak.


Torbe od tvida mogu se izvrsno kombinirati, a zbog svoje šarene i neravne površine privlače pažnju.


Tanki šalovi


Srećom, dani debelih šalova su prošli, ali i u prijelaznom razdoblju vrijeme nas često iznenadi ledenim vjetrom i niskim temperaturama. Zato ne želimo u potpunosti ostati bez omiljenog dodataka za grijanje. 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Anouk Yve (@anoukyve)



Birajte lijepu prijelaznu varijantu šala. Tanki modeli nisu baš toliko nepraktični i glomazni poput onih zimskih.


Osim što tanki šalovi griju, oni su modni dodatak koji često preuzima ulogu marame ili ogrlice. Stoga s tankim šalom izrazite svoj modni stil!