Vizionarski vođa

2024. bit će godina drvenog zmaja. Evo što predviđa kineski horoskop

Šarlota Brnčić

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Voli izazove, ima visoke ciljeve, natjecateljski je raspoložen, poduzetan, entuzijastičan

Prema kineskoj astrologiji, 2024., počevši od 4. veljače (a ne od 10. koji umjesto toga označava početak lunarne Nove godine), bit će godina drvenog zmaja, vrlo energičnog, vitalnog i ujedno tajanstveno imaginarnog bića.


To je peta životinja kineskog zodijaka: posljednja godina zmaja prije 2024. bila je 2012., a sljedeća će se ponovno dogoditi 2036., ali u tom slučaju imat ćemo vatrenog zmaja.


Zmaj je općenito ambiciozan znak, vizionarski vođa romantične prirode koji želi uspjeh i ne boji se da ga postigne, čak ni u najtežim pothvatima.


Voli izazove, ima visoke ciljeve, natjecateljski je raspoložen, poduzetan, entuzijastičan, neovisan i velikodušan, vrlo orijentiran na rad.


Zmajevi su također mudri i pustolovni, ali ponekad mogu biti pomalo temperamentni i impulzivni. Opremljeni velikim osjećajem poštenja, mrze licemjere, neustrašivi su, ali ponekad i prepotentni i egocentrični.


Ovo su karakteristike koje su zajedničke različitim vrstama zmajeva, a koje se razlikuju ovisno o elementima koji su s njima povezani.


Drveni zmaj ističe se, na primjer, svojom izrazitom inteligencijom i popularnošću. Zbog svog vatrenog karaktera nema uvijek sreće u intimnim odnosima, dok se u poslu bogati impresivnom brzinom.


Drveni zmaj povezan je sa zemljanim Yangom, od kojeg nasljeđuje neke od svojih karakteristika uključujući iskrenost, pouzdanost, popustljivost, smirenost, postojanost, a također je povezan s visokim drvećem i šumom.


Budući da je napravljen od drveta, njegova je boja zelena: to objašnjava zašto je 2024. definirana i kao godina zelenog zmaja.


A sada kada znamo sve o drvenom zmaju, kako će proći njegova godina?


Za one koji su rođeni u ovom znaku, 2024. ne obećava da će biti posebno pozitivna ni na ljubavnom ni na profesionalnom planu, gdje će zmajevi morati biti strpljivi i uporni, odolijevati neuspjesima i brojnim porazima.


Zdravlje će također trebati držati pod kontrolom.


No, na općenitoj razini bit će to godina posvećena suradnji, ali i rastu i napretku zbog elementa drva povezanog s ovim zmajem.