Bjeličini problemi

Kako pripremati momčad za derbi kada imaš 20 bodova prednosti?

Ivana Vaupotić

Nenad Bjelica/Foto Arhiva NL

Nenad Bjelica/Foto Arhiva NL

Teško je pripremati momčad kada postoji ovako veliki bodovni razmak u odnosu na konkurenciju. Međutim, moji igrači iz utakmice u utakmicu pokazuju vrlo visoku razinu profesionalizma, i na tome ima samo mogu čestitati – poručio je trener Dinama uoči gostovanja kod RijekeZAGREB Budući da je juriš na jubilarni, dvadeseti naslov prvaka zaključen prije skoro tri tjedna minimalnom pobjedom u Koprivnici, odgovorni iz Maksimirske 128 intenzivno rade na traženju pojačanja za novi pokušaj proboja do Lige prvaka. Uz to i važu i ponude za igrače koji su nakon sjajnih nastupa u Europskoj ligi postali traženi širom Starog kontinenta.


Čim je Dinamo potvrdio naslov prvaka, mnogi su pomislili da će preostale utakmice modrog ansambla biti odrađene u revijalnom tonu. Međutim, Nenad Bjelica je u više navrata istaknuo da nešto takvo ne dolazi u obzir, dodavši da sada želi ostvariti sve pobjede do kraja sezone.


Doduše, prije jedanaest dana stigao je poraz na gostovanju kod Osijeka (1:2), zbog kojeg su mnogi posumnjali u preuranjeno opuštanje. No, prošli vikend donio je uvjerljivu pobjedu nad Lokomotivom (3:0), koja još uvijek vjeruje da ima snage za proboj do kvalifikacija Europske lige. Ta utakmica donijela potvrdu riječi Dinamovog trenera koji želi osvojiti nova tri boda na subotnjem gostovanju kod Rijeke.
– Teško je pripremati momčad kada postoji ovako veliki bodovni razmak u odnosu na konkurenciju. Međutim, moji igrači iz utakmice u utakmicu pokazuju vrlo visoku razinu profesionalizma, i na tome ima samo mogu čestitati – poručio je Bjelica.


Uoči odlaska na Rujevicu, najveću nepoznanicu predstavlja izgled udarne postave modrog ansambla. Ove sezone Bjelica je často rotirao igrače, a nedavno je istaknuo da neće odustati od te prakse u završnici sezone, što znači da su svi u konkurenciji za sastav.


Uzme li se utakmica s Lokomotivom kao pokazatelj, može se pretpostaviti Bjelica neće previše eksperimentirati. Naime, u gradskom derbiju nastupilo je čak devet igrača koji su imali zapažene role u Europskoj ligi i većini prvenstvenih utakmica, a dvoboj s Rijekom predstavlja svojevrsni uvod u finale Hrvatskog nogometnog kupa.