Trener Lokomotive

Želimo pobijediti Rijeku i otvoriti polusezonu s tri boda

Ivana Vaupotić

Goran Tomić/Foto Arhiva NL

Goran Tomić/Foto Arhiva NLZAGREB Slikovito rečeno, Lokomotiva u nastavak prvenstva želi krenuti punom parom. Međutim, nikome na Kajzerici ne pada na pamet razmetanje goropadnim najavama ishoda današnjeg derbija s Rijekom. Bolje rečeno, Lokosi su objeručke prihvatili staru nogometnu mudrost, koja kaže da je najbolje govoriti na terenu.


– S obzirom na to da se radi o prvoj utakmici nakon skoro dva mjeseca, teško je precizno reći u kakvom smo stanju. Mi smo kvalitetno odradili pripreme i imamo dobru atmosferu u svlačionici. Prema tome, svi preduvjeti su tu, a na terenu ćemo vidjeti koliko nam to može donijeti – kaže Goran Tomić.


Lokomotivin šef struke ove je zime dobio nekoliko novih igrača na raspolaganje, što znači da su sve pozicije unutar momčadi sasvim pristojno popunjene.
– U prvom dijelu sezone smo bili deficitarni na stoperskim pozicijama, ali to smo riješili u ovom prijelaznom roku. Uglavnom, momčad je ostala na okupu, a to je jako važno. Za ovu utakmicu ne možemo računati na ozlijeđenog Marka Leškovića te Marka Tolića i Enisa Cokaja zbog žutih kartona. Nismo kompletni, ali svi igrači su motivirani za derbi s Rijekom – dodaje 42-godišnji stručnjak.


Prošla jesen je pokazala da se Lokosi mogu umiješati u borbu za Europu. No, isto tako se vidjelo da za nešto više moraju osvajati bodove u dvobojima s izravnim konkurentima za te pozicije.


– Naravno, maksimalno respektiramo Rijeku jer s njom smo odigrali puno teških utakmica u Kranjčevićevoj. Međutim, mislim da smo već dokazali da možemo dosta dobro parirati klubovima iz vrha našeg nogometa i nadam se da ćemo to sada potvrditi – tvrdi Tomić.


Prema njegovom mišljenju, ova utakmica mogla bi ponuditi određena iznenađenja.


– Pratili smo sve nastupe Rijeke u pripremnom razdoblju. No, jedno su prijateljske utakmice i tempiranje forme, a nešto sasvim drugo je ulazak u prvenstvo. Natjecanje je neka sasvim druga priča. Na pripremama se biraju suparnici, a u prvenstvu toga nema. Ovo kolo će biti puno nepoznanica za sve klubove. Svi smo bili na priprema i pokušavali smo raditi određene korekcije i unaprijediti igru. Mislim da će sada sve biti otvoreno, a tek nakon ovog kola moći će se raditi temeljitije analize – rezonira Lokomotivin šef struke.


Suvišno je objašnjavati da u ovom derbiju cilj predstavlja osvajanje tri boda za držanje priključka s vrhom. Međutim, Tomiću ne pada na pamet stavljanje pritiska na momčad. Preciznije, on taj teret pokušava gurnuti na suparnika.


– Jasno je da želimo pobijediti Rijeku i otvoriti polusezonu osvajanjem tri boda, ali nemamo nikakav imperativ. Jednostavno, ne razmišljamo na taj način. Naš primarni cilj je dobra igra, a na kraju ćemo vidjeti što će nam to donijeti. Svaki bod protiv momčadi kalibra Rijeke je dobar – zaključuje Tomić.