Kvalifikacije EURO 2020

Ukrajinci sprašili Srbiji “petardu”: Zapamtit će Cigankova i Konopljanka

Hina

foto: REUTERS

foto: REUTERS

 Izabranici Andrija Ševčenka nisu se time zadovoljili, već su nastavili jurišati prema vratima srbijanske reprezentacije i još triput su svladali Dmitrovića.



ZAGREB – Nogometaši Ukrajine s uvjerljivih su 5-0 nadigrali Srbiju u utakmici kvalifikacija za EURO 2020. odigranoj u petak u Lvivu, a Norveška je u Oslu ispustila dva pogotka prednosti u završnih 13 minuta protiv Rumunjske.


Ukrajinci su s dva pogotka Cigankova u razmaku od dvije minute (26, 28) na poluvrijeme otišli s vodstvom 2-0. Izabranici Andrija Ševčenka nisu se time zadovoljili, već su nastavili jurišati prema vratima srbijanske reprezentacije i još triput su svladali Dmitrovića. Dvaput je strijelac bio Jevgen Konopljanka (46, 75), a jednom Jaremčuk (59). Ukrajinci su se pobjedom probili na vrh skupine B sa sedam bodova, ispred Luksemburga koji ima 4.


Najzanimljiviji dvoboj u skupini D odigran je u Kopenhagenu, gdje su Danci ugostili Irsku. Završilo je s miroljubivih 1-1. Danci su poveli u 76. minuti preko Hojbjerga, ali je samo devet minuta poslije izjednačio Shane Duffy i donio važan bod svojoj momčadi koja je sa sedam bodova na vrhu ljestvice. Danci su na dvije utakmice osvojila dva boda i četvrti su.




Norveška je opet propustila dva pogotka prednosti. Protiv Švedske su nakon 2-0 jedva izvukli bod, a sad su dopustili da im Rumunji odnesu bod iz Osla. Elyounoussi (56) i Odegaard (70) donijeli su dva gola prednosti domaćoj reprezentaciji, da bi Keseru s dva pogotka (77, 90+2) oteo pobjedu ‘vikinzima’.


I nakon gostovanja u Skoplju, Poljska je ostala s maksimalnim učinkom. Treću utakmicu Poljaci nisu primili gol pa im je pogodak Piateka (47) bio dovoljan za nova tri boda i ostanak na vrhu ljestvice. Izarel je ‘hat-trickom’ Zahavija (10, 60, 81) trijumfirao u Latviji i sa sedam bodova prati Poljake na ljestvici skupine G.