BOX OFFICE

Donosimo listu filmova s najvećim zaradama u godini na izmaku

P. N.

Kraj godine označava mnogobrojne liste kojima se zaključuje što se najviše gledalo tijekom proteklih 365 dana. Donosimo filmove koji su 2018. zaradili milijarde dolara prikazivanjem.Godinu na izmaku obilježili su fantastični filmski naslovi. Od akcije i avanture, do animiranih filmova i remakova nekih starijih filmova.


Ovu godinu, prema podatcima ScreenRanta, film s najvećom  zaradom je Avengers: Infinity War, koji je zaradio više od 2 milijarde dolara prikazivanjem u čitavom svijetu. 


Black Panther s više od 1.3. milijarde dolare, nalazi se na drugom mjestu. Zahvaljujući odličnom prihvaćanju kod publike, Black Panther je postao film (rađen po stripu) koji je u Americi zaradio najviše u povijesti takvih filmova.
Avengers, Pixabay


Avengers, PixabayBlack Panthera slijedi Jurassic World: Fallen Kingdom, sa svjetskom zaradom koja prelazi milija rdu dolara. Unatoč samo 51% glasova na popularnoj stranici Rotten Tomatoes, Jurassic World je na samom otvaranju ostvario zaradu od 150 milijuna dolara. Na četvrtom mjestu, pronašao se nastavak animiranog filma kojeg je publika čekala 15 godina. Pixarov Incredibles 2, donio je zaradu od milijardu dolara, čime je nadmašio svog prethodnika za 633 milijuna dolara, prenosi ScreenRant. Na petom je mjestu film Venom kojeg glumi omiljeni Tom Hardy. Ruben Fleischerov film je tako zaradio 844 milijuna dolara, unatoč lošim kritikama prije prikazivanja.


Publici omiljen junak Deadpool, u FOX-ovom nastavku, zaradom nije dostigao prvi dio. Wade Wilson je na otvorenju FOX-u donio 300 milijuna dolara, a ukupna zarada iznosi oko 700 milijuna dolara.Prema istraživanju BoxOffica, doznajemo da je dugo očekivani Solo: A Star Wars Story, ostvario pomalo razočaravajuću zaradu od 213 milijuna dolara na otvorenju. Odmah iza njega našao se Venom, koji je zaradio 212 milijuna dolara. Ljubitelji ljubavne drame i odlične muzike, donijeli su zaradu na otvorenju od 199 milijuna dolara za film A Star is Born s pjevačicom Lady Gagom i Bradlyjem Cooperom u glavnim ulogama.


Nastavak Fantastičnih zvijeri, The Crimes of Grindelwald, Warner Bros.-u je zaradio 151 milijun dolara na otvorenju, a 519 milijuna ukupno. Taj je film zaradio manje od nastavka animiranog filma Hotel Transilvanija 3 – Summer Vacation koji se može pohvaliti sa 167 milijuna dolara zarade, a ukupno više od 527 milijuna diljem svijeta.


Posljednji film na ljestvici BoxOffica u 2018. godini, s najmanjom zaradom, je japanski horor Realms, koji je zaradio tek 147 dolara.