Prijem

Župan primio Leonu Popović i Matiju Legovića: Mladi Gorani postižu vrhunske skijaške rezultate

Bruna Matičić

Foto Sergej Drechsler

Foto Sergej Drechsler

Leona Popović sezonu je završila kao šesta slalomašica svijeta, dok je biatlonac Matija legović osvojio svjetsko juniorsko srebro i broncu



Naše vrhunske mlade skijaše, Leonu Popović i Matiju Legovića danas je u sjedištu Primorsko-goranske županije primio župan Zlatko Komadina sa suradnicima kako bi im čestitao i zahvalio na postignutim rezultatima.


Ovi mladi sportaši iz Gorskog kotara na posljednjim su natjecanjima postigli vrhunske rezultate. Konkretno, Leona Popović ovogodišnju je skijašku sezonu zaključila osvojenim drugim mjestom u slalomu u Soldeu te je sezonu Svjetskog kupa u skijanju završila kao šesta slalomašica svijeta, dok je sedamnaestogodišnji biatlonac Matija Legović na posljednjem Svjetskom juniorskom prvenstvu u Kazahstanu osvojio srebro u disciplini sprint 7.5 kilometara te broncu u disciplini pojedinačno na 12.5 kilometara.





– Dolazite ih malih goranskih mjesta, ali velikog srca. Čestitam na rezultatima te mi je drago da smo, sukladno mogućnostima, pomogli oko uređenja sportske infrastrukture, na Platku i u Mrkoplju, nordijske staze u Zagmajni i Vrbovskoj poljani, a u funkciji je i Čelimbaša.


Također, drago mi je da smo napravili novu stazu na Platku gdje se može trenirati slalom i veleslalom. Premda većinu treninga provodite u inozemstvu, s obzirom na klimatske uvjete, nadam da će navedena infrastruktura pomoći u daljnjim treninzima, rekao je župan Komadina, a čestitkama se pridružila i Sonja Šišić, pročelnica Upravnog odjela za sport, kulturu i tehničku kulturu.



– Iznimno smo zadovoljni što u našoj županiji imamo vrhunske predstavnike u hrvatskom skijanju i biatlonu. Pratimo svaki rezultat, ali primjećujemo i napredak u posljednjim godinama.


Znamo koliko su ti sportovi naporni te da cijele godine boravite izvan Republike Hrvatske kako bi ostvarili rezultate, pa se uloženi napor i trud posebno cijeni, rekla je Šišić te mladim sportašima poručila da će Županija pružati podršku u skladu s mogućnostima kako bi nastavili s rezultatima i u svijetu pronosili ime naše Županije i Republike Hrvatske.


Leona Popović, članica Ski kluba Rijeka i reprezentativka zahvalila je na čestitkama i izraženoj podršci ističući kako su ostvareni rezultati velika motivacija za nadolazeće pripreme i sezonu.



– Cijele sezone sam se dobro osjećaja i skijala, a na kraju se rad i trud isplatio. Drugo mjesto za kraj odličan je rezultat te mi je drago da sam se svrstala među najboljih sedam slalomašica svijeta.


To je značajni rezultat i ogromna motivacija za nastavak, sljedeću sezonu, treninge i pripreme koji kreću krajem svibnja, kazala je Popović.


S njezinim riječima složio se i Legović navodeći da su uspješna sezona i odličan rezultat na svjetskom juniorskom natjecanju motivacija za nadolazeće treninge.


Uz sportaše, prijemu su prisustvovali i treneri Leone Popović, Goran Rački i Vjekoslav Ružić te Davor Štimac, predsjednik Ski kluba Rijeka, kao i treneri Dejan Brajdić i tajnik županijskog skijaškog saveza Darko Štimac, a susret je bio prilika za razgovor o daljnjim ulaganjima u skijašku infrastrukturu te potencijal Platka, na kojem je ove godine organiziran Adriatic slalom, a koji bi u budućnosti mogao ugostiti velike sportske manifestacije.