Natječaj za sveučilišne projekte

Spremni novci za financiranje programa mikrokvalifikacija

Ingrid Šestan Kučić

Natječaj je raspisan u okviru programa »Istraživačko-razvojni projekti u obrazovanju – UNIRI CLASS« / Foto V. KARUZA

Natječaj je raspisan u okviru programa »Istraživačko-razvojni projekti u obrazovanju – UNIRI CLASS« / Foto V. KARUZA

Putem natječaja rasporedit će se ukupno do 300 tisuća kuna za projekte u trajanju od jedne godine, pri čemu je najveći iznos potpore po projektu 30 tisuća kuna



 


 


RIJEKA – U okviru programa »Istraživačko-razvojni projekti u obrazovanju – UNIRI CLASS« Sveučilište u Rijeci raspisalo je natječaj za dodjelu sredstava potpore projektima za unaprjeđenje kvalitete nastave i izlaznih kompetencija studenata Sveučilišta u Rijeci u ovoj godini putem programske linije »Otvoreno personalizirano obrazovanje, program Jednostavne mikrokvalifikacije«.




Svrha programske linije unaprjeđenje je postojećih studijskih programa uvođenjem novih skupova ishoda učenja te inovativnih strategija, metoda i oblika poučavanja, kao i omogućavanje fleksibilnijih, personaliziranih puteva učenja povećanjem izbornosti predmeta. Putem natječaja rasporedit će se ukupno do 300 tisuća kuna za projekte u trajanju od jedne godine, pri čemu je najveći iznos potpore po projektu 30 tisuća kuna. Kroz projekte će se razvijati programi za stjecanje mikrokvalifikacije kroz strukturirani program s definiranim skupom ishoda učenja u obujmu 10 do 30 ECTS bodova. Projekti podrazumijevaju akreditaciju programa mikrokvalifikacije kao programa stručnog usavršavanja za potrebe cjeloživotnog učenja u razdoblju trajanja projekta te osiguravanje mogućnosti integriranja razvijenog programa unutar jednog ili više studijskih programa Sveučilišta i njegovih sastavnica, a prijave na natječaj traju do 28. veljače.