Idealan recept

Sočna i lagana torta od vrhnja i jabuke koja je gotova za tren

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Jesen polagano stiže i vrijeme je za sočan desert od jabuka!

Ima li što bolje nego u hladnijim danima pripremiti desert od jabuke? Neodoljivi miris koji se širi kuhinjom dovoljna je motivacija da isprobate ovaj jednostavan i brzinski recept za kremastu tortu. Puna osvježavajućeg voćnog okusa idealna je kada nemate previše vremena ili inspiracije, a jede vam se nešto slatko!



Sastojci:


Za tijesto:


  • 400 g brašna
  • 400 g šećera
  • 250 ml ulja
  • 250 ml mineralne vode (gazirane)
  • 4 jaja
  • 1 paketić praška za pecivo

Za kremu:


  • 400 g šlaga
  • 400 g kiselog vrhnja
  • 700 ml soka od jabuke


Zagrijte pećnicu na 180 °C. U jednoj posudi umiješajte sve sastojke za tijesto. Zatim u kalup za torte položite papir za pečenje te potom ravnomjerno izlijte smjesu u kalup. Pecite oko 20 minuta i nakon što je pečeno pustite da se dovoljno ohladi. U drugoj posudi pomiješajte šlag i vrhnje. Ohlađenu tortu prelijte sokom od jabuke te potom površinu premažite miksom šlaga i vrhnja. Po želji možete na vrh posuti kombinaciju cimeta i šećera. Dobar tek!