Nina Obuljen Koržinek

Ministrica podržala Blaževića i Šestana: “Neću potvrditi smjenu ni jednog intendanta usred mandata”

Hina

Arhiva NL

Arhiva NL

"Svaki intendant i ravnatelj trebaju po svom programu odraditi mandat i politika se ne može miješati na takav ružan način", ocijenila je Obuljen Koržinek



Ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek komentirala je situaciju u Splitu i Rijeci gdje se pokušava smijeniti intendante HNK.


Rekla je da je “razočarana i zabrinuta”.


“Neću potvrditi smjenu niti jednog intendanta usred mandata. Šestana pokušavaju smijeniti devet mjeseci prije isteka mandata, u trenutku kada pozitivno posluje i realizira program”, rekla je ministrica kulture i medija.




Smatra da je u Rijeci još bizarnija situacija jer gradonačelnik i pročelnik za kulturu stoje iza intendanta, a manjinski partneri u Gradskom vijeću izmišljaju razloge za smjenu.


“Svaki intendant i ravnatelj trebaju po svom programu odraditi mandat i politika se ne može miješati na takav ružan način”, ocijenila je Obuljen Koržinek.


U novom zakonu o kazalištima, kaže ministrica, izbor ravnatelja kulturnih institucija više neće biti na gradskim vijećima, već na gradonačelniku kako bi se smanjio prostor za politikantske dogovore.