Ljubazni domaćini, čarobne plaže...

Mikonos: Odlična ideja za nevjerojatan ljetni odmor

Dijana Ljubanović

FOTO/ IG @hypsea.lust

FOTO/ IG @hypsea.lust

Od glamuroznih noćnih klubova do lijepih vjetrenjača, Mikonos je uvjerljivi favorit među svjetskom klijentelom koja posjećuje grčke otoke

Sada je idealno vrijeme za planiranje godišnjeg odmora. Dani su sve topliji i mame nas bespuća juga. Miris slatkog voća, lavande i agruma nježno stvaraju kulisu u kojoj je sve tako usporeno i opušteno.


Već se vidimo kako uz koktel u ruci i šeširom na glavi gledamo u more dok nas miluje povjetarac koji nosi slani zrak. I zato bi baš kao naručeno sjelo jedno neodoljivo putovanje u Mikonos.


Od glamuroznih noćnih klubova do lijepih vjetrenjača, Mikonos je uvjerljivi favorit među svjetskom klijentelom koja posjećuje grčke otoke.


Tražeći primamljive razloge za pakiranje kofera, izdvojili smo glavne adute zbog kojih je boravak u ovoj kikladskoj utopiji nešto što toplo preporučujemo.



Mikonos je stekao reputaciju zbog svog noćnog života svjetske klase, kao i zbog jedinstvene prirodne ljepote.


No, na ovom otoku postoji mnogo više od zabave. Zaljubljenici u modu imaju svoj izbor jedinstvenih butika; LGBTQ putnici će pronaći odlične barove, hotele i plaže gdje će uživati potpuno slobodno i punim plućima, a ljubitelji povijesti imaju svoj niz neobičnih primorskih gradova i antičkih spomenika, poput onih na Delosu.


Ovo su činjenice koje je vrijedno znati o ovom grčkom otoku.



Nevjerojatan noćni život


Plešite do zore u luksuznim klubovima na plaži i diskotekama. Ovdje vam nikad neće nedostajati opcija za noćni izlazak na Mikonosu. Hedonisti bi se trebali uputiti u Super Paradise Beach Club, gdje je plesni podij otvoren do neba.


Super klub Clifftop, Cavo Paradiso, ne samo da ima najslikovitiju lokaciju, već je i proglašen jednim od najboljih klubova na svijetu. Plesni podij ima spektakularan pogled na ocean, tu je bazen i svjetski poznati DJ-i redovito sviraju svoje plesne setove.




Hrana


Grčka hrana je ukusna s mesom s roštilja, laganim salatama i sočnim musakama. Egejska hrana, međutim, podiže ljestvicu. Zamislite sir s okusom papra ili mekanu, predivno začinjenu svinjetinu.


Slatki jelovnik također bi vam mogao privući pažnju, uz amigdalotu (mali kolači od badema i ružine vodice) ili medenu pitu često popraćenu čašama Ouza ili Tsipoura.


View this post on Instagram

A post shared by ?????? (@franzis.favourites)



Zadivljujuća ljepota otoka


Prošećite obalom u Maloj Veneciji i sjednite na terasu dok vam se valovi obrušavaju o stopala. Moći ćete uočiti niz od pet čvrstih, bijelih slamnatih vjetrenjača preko svjetlucavih voda zaljeva.


Ovdje su balkoni prekriveni cvijećem, zrak opojni miriše i lako je vidjeti zašto ovo područje, izgrađeno oko plaže Alefkandra, tako jako privlači umjetnike.


FOTO/PEXELS

FOTO/PEXELS


Povijest


Prema legendi, ovaj je otok nastao od tijela divova koje je ubio Herkul. Ovdje su kultura i povijest prožeti raznim utjecajima, grčkim, rimskim, venecijanskim i turskim vlastelinstvima, što je na sreću opremilo otok nizom značajnih znamenitosti.


To uključuje vjetrenjače iz 16. stoljeća kao zaštitni znak i slikovitu obalu Mikri Venetia – Male Venecije.


FOTO/PEXELS

FOTO/PEXELS