Kolekcija "Minerva"

Nezaustavljiv vulkan energije: Matija Vujica modnom revijom obilježila 40 godina rada

Ivana Kocijan

Foto: IVO ČAGALJ/PIXSELL

Foto: IVO ČAGALJ/PIXSELL

Njezina nova kolekcija dio je projekta Nomadica koji već nekoliko sezona putuje na različite destinacija diljem Hrvatske te nas podsjeća na sve ono zbog čega se isplati stati u obranu života i preživjeti svaki izazov.

Matija Vujica modnom je revijom u Trogiru obilježila jubilarnih četrdeset godina rada. Novu kolekciju »Minerva« predstavila je na autentičnoj i povijesnoj pozornici Trga Ivana Pavla II. u Trogiru.


Kako je podsjetila dizajnerica, Minerva je božica u antičkom Rimu, Minerva je rimsko ime za Atenu, božicu mudrosti i djevičanstva. Štovali su je kao boginju mudrosti koja je obdarila ljude zanatima i poučila ih mnogim vještinama. S Jupiterom i Junonom tvori trojstvo kapitolskih božanstava i smatra se djevičanskom božicom ratnika, poezije, medicine, mudrosti, trgovine, zanata i izumiteljica glazbe. Zbog toga je naziv nove kolekcije Matije Vuice svojevrsno »novo rođenje Minerve«.


Foto: IVO ČAGALJ/PIXSELL


Četrdeset modela inspiriranim upravo Minervom ulog su energije i dobre volje za budućnost domaće dizajnerice s najduljim stažem koja je performansom u Trogiru na najbolji mogući način proslavila četiri desetljeća uspješne karijere.


Foto: IVO ČAGALJ/PIXSELL


Nezaustavljiv vulkan energije, kreativna erupcija, modna dizajnerica i ikona domaće modne scene, obilježila je 40 godina rada u svijetu mode na jedinstvenoj pozornici trogirskog glavnog gradskog trga.


Foto: IVO ČAGALJ/PIXSELL


Njezina nova kolekcija dio je projekta Nomadica koji već nekoliko sezona putuje na različite destinacija diljem Hrvatske te nas podsjeća na sve ono zbog čega se isplati stati u obranu života i preživjeti svaki izazov. U sklopu jedinstvenog kulturnog festivala Opera Selecta, brenda Trogirskog ljeta, te uz pratnju javnosti, brojnih javnih lica, i ovog je puta Matijin modni performans bio namijenjen svima, slučajnim prolaznicima ili namjernicima, budnim ljudima, onima željnim svjetla i ljepote, borcima protiv tame.