VELIKO PRIZNANJE ZA MLADOG RIJEČANINA

Mateo Pejić, junior Boksačkog kluba Rijeka, osvojio je broncu na Europskom prvenstvu: “Ovo je poticaj za nove uspjehe”

Luka Medak

Ante Vičević, Mateo Pejić i Kristijan Hodak/Foto: M. GRACIN

Ante Vičević, Mateo Pejić i Kristijan Hodak/Foto: M. GRACIN

Još prije turnira sam se nadao da ću osvojiti neku medalju, što se i dogodilo jer sam na kraju osvojio treće mjesto. Do te medalje je bilo teško doći, ali uz naporan trening i pripremu sve se isplatilo - kaže Mateo, koji je brončano odličje osvojio u kategoriji do 80 kilograma



RIJEKA Mladi hrvatski boksači predstavili su se u dobrom svjetlu na nedavno završenom Europskom juniorskom prvenstvu u Tbilisiju. Od desetero boksača, što je najveći broj predstavnika koje je Hrvatska imala na smotri Staroga kontinenta, čak troje ih se vratilo s brončanim odličjima. Uz Lovru Pavčeca u superteškoj kategoriji i Niku Lopac u teškoj, medalju iz Gruzije donio je i riječki teškaš Mateo Pejić.


– Još prije turnira nadao sam se da ću osvojiti neku medalju, što se i dogodilo jer sam na kraju osvojio treće mjesto. Do te medalje je bilo teško doći, ali uz naporan trening i pripremu sve se isplatilo i moram reći da mi je ovo samo poticaj za nove uspjehe – rekao je Mateo, kojemu je ovo već druga medalja nakon europskog srebra u kadetskoj konkurenciji.


Iako je Mateo u četvrtfinalu pobijedio Litavca Karolisa Janulisa prekidom u prvoj rundi nakon dva nokdauna, u polufinalu je uslijedila žestoka borba s Angelom Teodorescuom, koju su suci jednoglasno presudili u korist Rumunja.




– Bilo mi je puno lakše boriti se u četvrtfinalu, uspio sam, na svu sreću, nokautirati Litavca, ali Rumunj se pokazao kao puno teži protivnik i naposljetku je zasluženo pobijedio. Nakon medalja u kadetskoj i juniorskoj znam da se možda očekuje i jedna u seniorskoj konkurenciji, ali tamo će sigurno biti teže. No, uz naporne treninge mislim da ću i tamo ostvariti uspjehe, odnosno da ću biti dovoljno dobar – objašnjava Mateo, koji je uz ovu broncu dobio i nagradu od 1.000 dolara, koju će vrlo vjerojatno potrošiti na opremu.


Mateo se boksom bavi još od prvog razreda osnovne škole i trenira čak dva puta dnevno, a sada mu slijedi zasluženi odmor prije novih pothvata. Njegovim je nastupom zadovoljan i trener Kristijan Hodak, koji smatra da je pred Mateom svijetla budućnost.


– Mateo je pokazao kontinuitet u rezultatima i siguran sam da je pred njim još uspješnije razdoblje. Mislim da je u njegovoj kategoriji do 80 kilograma jedan od boksača koji će možda jednoga dana naslijediti Filipa Hrgovića, barem se mi tako nadamo. Čak oko 80 posto mečeva pobijedio je nokautima, tako da pokazuje posebnu kvalitetu i snagu u tom dijelu, no vidjet ćemo još kako će se razvijati – komentirao je Hodak te najavio što slijedi za njegovog boksača.


– Mateo do seniorske konkurencije ima još tri godine, očekujem da će osvojiti još koju medalju i u mlađim seniorima. Kada bi se to dogodilo, onda bismo bili gotovo sigurni da neće izostati ni seniorska medalja. No, sada ćemo dati Mateu da se odmori mjesec dana jer je već sedam mjeseci u strogom režimu u kojem trenira gotovo svaki dan dva puta dnevno. Nakon odmora ćemo vidjeti koja će se natjecanja održavati, možda će se održati i Svjetsko prvenstvo, ali sve ovisi o situaciji s koronavirusom. Ako se ne održi, iduće godine nas čeka mlađeseniorsko prvenstvo Hrvatske na kojem će Mateo sigurno biti jedan od favorita – zaključio je trener Hodak.