Ivica Tucak

Rezultat kroji dojam, ali nisam nezadovoljan nastupom u Beogradu

Kristian Sirotich

Ivica Tucak nije nezadovoljan nastupom na Tašmajdanu/Foto PIXSELL

Ivica Tucak nije nezadovoljan nastupom na Tašmajdanu/Foto PIXSELL

Za uspjeh ti ponekad treba i malo sreće, mi je nismo ovoga puta imali. Za razliku od Srbije - kaže Tucak.



RIJEKA Hrvatska muška vaterpolska reprezentacija jučer se vratila iz Beograda. Poraz u finalnoj utakmici ovogodišnjeg izdanja Superfinala Svjetske lige u taboru reprezentacije i ne boli toliko, koliko boli činjenica da je samo pobjednik osigurao nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju, odnosno da će svi ostali to morati pokušati učiniti na nekom od predstojećih vaterpolskih okupljanja. I to je ustvari jedino što si izabranici izbornika Ivice Tucka možda mogu predbaciti. Odigrali su turnir na zavidnom nivou, doživjeli dva poraza od Srbije, ali u dvije utakmice za prave vaterpolske sladokusce. Doduše, očekivanja su bila velika.


– Na žalost u ovom prvom pokušaju nismo uspjeli izboriti plasman na Olimpijske igre u Tokio. I to je najkraći mogući rezime našeg nastupa u Beogradu – rekao je Ivica Tucak po jučerašnjem povratku u Hrvatsku. – Silno smo to željeli učiniti već na ovom natjecanju i samo malo nam je nedostajalo. Uostalom većim smo dijelom finalne utakmice bili i više nego ravnopravan suparnik, ali nekoliko nespretno primljenih golova i malo nesreće, odnosno svega onoga što jednu utakmicu čini velikom, odvelo je Srbiju do pobjede. Jesmo li bili bolji? Mislim da jesmo. I mislim da smo domaćinima darovali tu pobjedu. Žao mi je zbog toga – nastavit će hrvatski izbornik, koji ima apsolutno pravo žaliti za pobjedom u finalu, ali nema razloga biti nezadovoljan igrom svojih izabranika. Bez obzira što je samo i isključivo rezultat taj što u sportu sve kroji i određuje.


– U sportu je rezultat definitivno taj koji ti određuje sve. Na kraju svakog natjecanja dojam je nebitan, bitan je samo rezultat. Ali ja zaista nemam pravo biti nezadovoljan načinom na koji smo igrali i na koji smo se borili tijekom ovog turnira. Štoviše, izuzetno sam zadovoljan. Naročito ako u obzir uzmemo kratko vrijeme koje smo proveli zajedno uoči turnira. Na turniru smo iz dana u dan bili sve bolji, a to je u jednom ovakvom natjecanju izuzetno bitno. Definitivno nemam što zamjeriti svojim vaterpolistima, svima odreda im čestitam na muškoj i fer borbi, na srčanosti, na onome što su prikazali i tijekom finala i tijekom čitavog turnira. A za uspjeh ti ponekad treba i malo sreće, mi je nismo ovoga puta imali. Za razliku od Srbije – kaže Tucak.




OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU