Deni Srdoč

Chef s Michelinovom zvjezdicom ostaje na Kvarneru: Vodit će najelitniji restoran Hiltona Costabella

Edi Prodan

Foto Robert Pichler

Foto Robert Pichler

Deni Srdoč bit će glavni kuhar ekskluzivnog restorana Nebo, smještenog na zadnjem katu Hiltona Rijeka Costabella, čije se otvorenje očekuje početkom 2021.



Iako je prigodom odluke o napuštanju restorana Draga di Lovrana, kojeg je doveo do Michelinove zvjezdice, najvaljivao odlazak u neki od restorana Austrije, Švicarske ili Španjolske, Deni Srdoč se upravo pridružio timu Hilton Rijeka Costabella Beach Resort & Spa kao glavni kuhar za Nebo Restaurant & Lounge.


– Iznimno se radujemo Deniju kao glavnom kuharu ekskluzivnog restorana smještenog na zadnjem katu našeg resorta. Sa Denijem koji će predvoditi tim stručnih kuhara u tom restoranu, donijet ćemo novo kulinarsko iskustvo i avanturu u Kvarneski zaljev i Hrvatsku za sve naše goste, rekao je Jose Luis Ruiz Arroyo, generalni direktor, Hilton Rijeka Costabella Beach Resort & Spa.


Istodobno, na taj je način Rijeka dobila jedan od najvećih aduta u svojoj transformaciji prema gradu urbanog turizma i visoke gastronomije. Srdoč je za to savršeni odabir jer riječ je o pravom kulinarskom virtuozu.


A tek mu je 27…




Iako mu je tek 27 godina, prošao je vrhunsku izobrazbu, pa tako i u najznačajnijim restoranima Baskije koji slove za ponajbolje na svijetu.


– Moja jela su kreativan i suvremen prikaz mediteranske i hrvatske tradicije, sa receptima i sastojcima podrijetlom iz cijele Hrvatske. Predstavljanje moje interpretacije nove hrvatske gastronomije na tako jedinstvenom mjestu kao što je Nebo Restaurant & Lounge, zajedno s timom iz Hilton Rijeka Costabella Beach Resort & Spa vrlo je uzbudljiv projekt kojem se jako veselim, istaknuo je Srdoč


Ono što je posebno važno, Srdočev kulinarski modernizam jasno počiva na tradiciji Kvarnera i susjednih regija, a vrlo je dosljedan i u tome da nadasve cijeni izvorne namirnice koje su uzgojene na domaćim farmana i to onima koje u cjelosti poštuju najstrože ekološke norme.


Na sve se to nadovezuju njegova originalnost, strast, predanost poslu kao i uprvo čudesni artizam u finalnom proizvodu.


Upečatljiva lokacija


Kad je pak u pitanju mjesto gdje će se moći doživjeti Srdočeva gastronomska umjetnost, Nebo Restaurant & Lounge mjesto je koje će upotpuniti raznoliku ponudu hrane i pića.


Nebo, šarmantna i jedinstvena destinacija moderne gastronomije, spojit će okuse Hrvatske s jedinstvenim pogledom na Jadran, Opatiju i otok Cres.


Od kreativnih jela u restoranu do popodnevnih čajanki i večernjih koktela u prozračnom loungeu, Deni Srdoč i tim dočekat će svoje goste na upečatljivoj lokaciji smještenoj na vrhu najnovijeg resorta na području Kvarnerskog zaljeva – Hilton Rijeka Costabella Beach Resort & Spa.


Otvorenje Hilton Rijeka Costabella Beach Resort & Spa očekuje se početkom 2021. godine, kada će se Rijeka upisati na kartu najznačajnijih gastronomskih sredšta Hrvatske i Mediterana.