Provjeravaju dokumente

Nevjerojatna snimka: Policajci u Francuskoj ženu srušili na pod jer je prekršila izolaciju

P. N.

FOTO/Twitter Screenshot

FOTO/Twitter Screenshot

U Francuskoj je (18. ožujka) krenula potpuna karantena.



Nevjerojatna snimka objavljena na Twitteru prikazuje policajce koji su ženu srušili na pod jer je navodno prekršila mjere izolacije, prenosi VT. Snimka prikazuje policiju u Parizu, a korisnik Amar Taoualit koji ju je i objavio, napisao je da žena navodno nije imala potrebne dokumente temeljem kojih se smije nalaziti izvan kuće.


Na snimci vidimo grupu policajaca od kojih su neki naoružani, kako drže ženu pritisnutu na cesti dok se ona opire i viče na njih.


Yasser Louati, borac za ljudska prava i građanske slobode na snimku je odgovorio riječima: “Nema pauze od rasizma, čak niti u krizi koronavirusa. Pogledajte uz gađenje kako francuski policajci na pod bacaju crnkinju u lisicama jer nema dokumente za izlazak iz kuće. U međuvremenu, Parižani trčkaraju gradom i ta ista policija ih ne provjerava.”




U Francuskoj je (18. ožujka) krenula potpuna karantena, a France 24 prenosi da je policija diljem države morala izdati više od četiri tisuće kazni onima koji nisu poštivali pravila o samoizolaciji.


“Od jutros smo započeli s procedurama i 4.095 ljudi je upisano zbog nepoštivanja pravila. Jučer je kazna bila 35 eura, a danas je 135 eura, dok može ići sve do 375 eura. To bi trebao biti čimbenik koji obeshrabruje ljude”, kazao je ministar unutarnjih poslova Christophe Castaner.