Sutkinja iz Guinnesove knjige rekorda Paulina Sapinska rekla je da je radi obaranja rekorda trebalo izraditi barem 5.874 štrudli, što znači da je rekord itekako premašen.


FOTO: Demjan Rožman


Za izradu ogromne štrudle utrošeno je dvije tone brašna, dvije tone jabuka i po 30 kilograma cimeta, vanilin šećera i šećera u prahu te 230 litara ulja i četiri stotine kilograma šećera, izvijestila je voditeljica festivala Lidija Žganjer.




Rekord je najprije postavljen u Jaškovu prije 10 godina kad se počeo održavati Štrudlafest, da bi potom bio oboren u Sisku prije pet godina, dodala je.


Kako je rekla, ove godine u Jaškovu su se ‘zainatili’ i za jubilarni 10. Štrudlafest odlučili odlučili postaviti rekord za narednih deset godina.


“Cijelu štrudlu su razvukle i zamijesile dvije osobe – Vesna Vuljanić i Blaženka Pleskina, a na cijeloj izradi radilo je pet osoba”, navela je.


FOTO: Demjan Rožman


Foto Demjan Rožman