Lagano, a zasitno

Okusi ljeta na tanjuru: imamo recept za ukusnu mediteransku paštu

Ana Braškić

Foto: iStock

Foto: iStock

Bogatstvo okusa uz minimalan trud

Ako tražite lagan, brz i ukusan obrok, ova mediteranska pašta je pravi izbor.


Kombinacija sočnih cherry rajčica, nježne mozzarelle, aromatičnih crnih maslina i svježeg bosiljka savršeno se slaže s tunom i tjesteninom, a okusi su zaokruženi daškom kvalitetnog maslinovog ulja i prstohvatom soli i papra.


Ovo jelo nudi bogatstvo okusa uz minimalan trud, te je idealno za tople dane kada želite nešto lagano, a opet zasitno.


Sastojci


  • 320 g tjestenine farfalle
  • 250 g cherry rajčica
  • 200 g ocijeđene tune
    iz konzerve
  • 200 g mozzarelle
  • 50 g otkoštenih crnih maslina
  • 10 listića bosiljka
  • maslinovo ulje
  • sol, papar

Priprema


Prvo narezati mozzarellu na kockice i ostaviti je da se ocijedi u cjedilu.


U međuvremenu zakuhati lonac posoljene vode i kuhati farfalle 3 minute kraće od vremena navedenog na pakiranju.


Kuhanu tjesteninu ocijediti, prebaciti u zdjelu i začiniti s malo maslinova ulja i pustiti da se ohladi. U međuvremenu pripremiti ostale sastojke.


Oprati i narezati cherry rajčice na četvrtine, prepoloviti masline i razdrobiti ocijeđenu tunu. Listove bosiljka natrgati. U zdjelu s tjesteninom staviti sve sastojke, začiniti solju i paprom i malo maslinova ulja.


Dobro promiješati i poslužiti odmah.