Foto: Pixabay
Tradicionalni recept koji spaja mekoću špinata s obavijajućom konzistencijom okruglica
povezane vijesti
Canederli ili Knödel tipično su tirolsko jelo, ali i njemački, austrijski i češki specijalitet u kojem se može uživati kao predjelu, glavnom jelu ili čak kao desertu, dapače, mogu se raditi s različitim tijestom.
Vrlo izvorne i izdašne, nudimo ih slane sa špinatom!
Sastojci:
- 1 litra juhe od povrća
- 2 žlice maslinovog ulja
- 200 g odstajalog kruha
- 30 g špinata
- 1 luk
- 1 žlica peršina
- 40 g krušnih mrvica
- 150 ml mlijeka
- muškatni oraščić
- sol
- 1 žličica vlasca
Priprema: U zdjelu stavite odstajali kruh narezan na kockice i prelijte ih toplim mlijekom da omekšaju.
U međuvremenu kuhajte špinat u slanoj vodi oko 5/10 minuta.
Kad je kuhan, ocijedite ga i zajedno sa sitno nasjeckanim lukom, zapržite na tavi, na ulju i peršinu.
Sve stavite u zdjelu, s kruhom, dodajte prstohvat muškatnog oraščića, sol, krušne mrvice i dobro promiješate.
Sada od smjese oblikujte okruglice (promjera 4-6 cm) u obliku kugle i ostavite ih da odstoje.
Pripremite juhu i kad provrije u nju potopite okruglice i kuhajte ih oko 15 minuta.
Gotove okruglice od špinata poslužite vruće u juhi, posipajući ih prstohvatom vlasca.