Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 22° 1
Sutra: 22° 22° 1
21. kolovoza 2019.
Ispis članka: Isprobajte rustikalnu deep dish pizzu s dvostrukom korom, salamom i mozzarellom - Novi List

NoviList.hr

Isprobajte rustikalnu deep dish pizzu s dvostrukom korom, salamom i mozzarellom

Topla i ukusna

21. studeni 2018 13:31

Napisao: P. N.

Ovaj recept donosi vam dvostruki užitak: dvije kore i kombinacija topljivog sira i mozzarelle zadovoljit će i najzahtjevnije obožavatelje pizze

Foto: Instagram

Pizza je uvijek dobar izbor, bilo za pripremu ručka ili večere, a posebno nam prija u hladnim danima, a ovaj recept donosi vam dvostruki užitak: dvije kore i kombinacija topljivog sira i mozzarelle zadovoljit će i najzahtjevnije obožavatelje pizze. Za pripremu ove pizze na malo drugačiji način zaista se isplati odvojiti malo vremena, a jednom kad je probate, vrlo brzo ćete ponoviti recept.

Sastojci

Za tijesto:

1 ½ šalice hladne vode

2 žličice šećera

1 žličica instant kvasca

1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja

3 ½ šalice višenamjenskog brašna

3 ½ žličice soli

Za umak od rajčice:

1 manji luk, sitno nasjeckan

2 češnja češnjaka, nasjeckanih

2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja

konzerva pelata

½ – 1 žličice chilli papričice u prahu

papar

Nadjev:

salama po izboru (šunka, kulen)

paketić mozzarelle

20 dkg gaude

umak od rajčice

žličica origana

Priprema tijesta:

1. U zdjeli za mikser sjedinite sve sastojke osim soli i miksajte na srednjoj brzini s nastavkom za tijesto.

2. Pustite smjesu da odstoji 20 minuta i zatim dodajte sol i miksajte 2 minute dok tijesto ne postane glatko i elastično.

3. Zdjelu prekrijte čistom krpom ili plastičnom folijom, pustite da se diže sat vremena, a zatim prebacite u frižider na 12- 24 sata. Prije nego ga pripremite za pečenje, pustite da tijesto odstoji 4 sata prije pečenja.

Priprema umaka:

1. Stavite luk, češnjak i maslinovo ulje u veću posudu na srednju vatru, stalno miješajući dok luk ne omekša (otprilike 10 minuta).

2. Dodajte pelate, 1 ½ žličice soli, chilli i papra po ukusu. Pelate prignječite drvenom kuhačom i kuhajte na srednje jakoj vatri dok se umak ne zgusne, otprilike 20- 25 minuta.

Priprema pizze:

1. Pećnicu zagrijte na maksimalnoj temperaturi barem 30 minuta prije pečenja.

2. Posudu za pečenje premažite maslinovim uljem.

3. Tijesto razdvojite na dva jednaka dijela i formirajte ih u kugle. Pustite da odstoje 10 minuta, a zatim ih razvaljajte u oblik kruga na pobrašnjenoj površini.

4. Prebacite tijesto u posudu i rasporedite polovicu pripremljene salame, sira i umaka. Prekrijte drugim tijestom i ponovite postupak s nadjevom i umakom. Krajeve tijesta pritisnite kako umak ne bi iscurio.

5. Pecite 20 minuta, a zatim stavite ostatak sira i pecite narednih 20- 25 minuta dok krajevi ne postanu lagane smeđe boje.

familystylefood

Foto: familystylefood Instagram