Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
24. veljače 2020.
Ispis članka: Jug Co očekivano porazio Primorje EB - Novi List

NoviList.hr

Jug Co očekivano porazio Primorje EB

Regionalna liga vaterpolista

3. ožujak 2018 22:01

Napisao: P. N.

Jug Croatia osiguranje – Primorje Erste banka 12:6 (2:1, 4:1, 2:2, 4:2)

Foto Grgo Jelavic/PIXSELL

DUBROVNIK Utakmica Regionalne lige vaterpolista: Jug Croatia osiguranje – Primorje Erste banka 12:6 (2:1, 4:1, 2:2, 4:2). Plivalište u Gružu. Gledatelja 200. Suci Kuzmanić, Sivčević (Split).  

JUG CROATIA OSIGURANJE:   Jarak, Macan 2, Pejić 1,Lončar, Joković 2, Garcia 1, Ivanković 2, Rašović, Renzuto 3, Žuvela, Benić, Lozina 1, Vukojević, Cukrov.

PRIMORJE ERSTE BANKA:   Čubranić, Čunko, Brubnjak 1, Kovačević, Peroš, Blažić 1, Tkač 3, Rakovac,Petrić, Radulović, Augusti 1, Babić, Milošević, Ford.

Mlada momčad vaterpolista »Primorja Erste banke« je očekivano poražena u hramu vaterpola, dubrovačkom Gružu,  u ogledu  s velikim favoritom, trofejnim prvakom »Jugom Croatia osiguranjem«. Momčad trenera domaćih Vjeke Kobešćaka je  prema svim očekivanjima uvjerljivo zadržala bodove kod kuće, pobijedila je 12:6.  

Maros Tkač je na samom početku nadmetanja doveo u vodstvo momčad Igora Hinića,  a do prvog odmora su »gospari« poveli 2:1 s itekako oslabljenim Riječanima,  koji i dalje nemaju prvog i jedinog centra Luku Paparića, koji se liječi od ozljede palca na ruci.

U drugoj četvrtini je Tin Brubnjak za goste smanjio na samo 3:2, no poslije toga je stigla domaća serija 3:0, proslavljeni reprezentativac Maro Joković i Marko Ivanković u dva navrata su do »velikog odmora« povećali razmak na 6:2.

U trećoj četvrtini su favoriti dodatno odmaknuli, Luka Lozina je bio strijelac za 7:2, a na koncu ovog dijela igre na semaforu je svijetlilo 8:4 poslije gostujućeg pogotka Marka Blažića.  

Riječani su se u posljednjoj četvrtini dodatno primaknuli Dubrovčanima, Sven Augusti je nepunih šest minuta prije kraja pogodio za samo 8:6. U završnici je, međutim, viđena domaća serija od četiri pogotka za konačnih 12:6.