Poražene od Olimpika

Odbojkašice Rijeke prokockale peti set i pobjedu

Ivana Vaupotić

Sara Barać i Lea Boban pokušavaju zaustaviti Ivanu Uzelac / Snimio Denis LOVROVIĆ

Sara Barać i Lea Boban pokušavaju zaustaviti Ivanu Uzelac / Snimio Denis LOVROVIĆ

Olimpik – Rijeka 3:2 (25:20, 25:21, 21:25, 14:25, 15:11). Gošće su se vratile iz crne rupe nakon izgubljena prva dva seta, a potom prokockale vodstvo od 10:7



ZAGREB  Utakmica 7. kola Superlige odbojkašica: Olimpik – Rijeka 3:2 (25:20, 25:21, 21:25, 14:25, 15:11).  Sportska dvorana Trnsko. Gledatelja: 150. Suci: Jurković, Ramić (oboje Sisak).


OLIMPIK: Uzelac, Jularić, Šandrk, Toplek (L), Rimac, Radanocić, Martinčić (L), Pavić, Barić, Štimac, Krmpotić, Deak.


RIJEKA: Cvitković, A. Popić, Bačvarova, Barać, Fabulić (L), Tomić, Milosavljević, Boban, T. Popić, Šćulac, Mioč, Cvijić (L).




Ono što su odbojkašice »Rijeke« uspjele napraviti u okrugla dva sata na gostovanju kod »Olimpika« u Trnskom definitivno spada u čuvenu Ripleyevu rubriku »Vjerovali ili ne«. Naime, pred više od sto bučnih domaćih navijača Riječanke su izgubile prva dva seta zbog lošeg prijema servisa, zatim su se izvukle iz crne rupe, vratile u utakmicu i zagospodarile terenom, da bi na kraju opet zaronile u more grešaka.


Preciznije, gošće iz grada na Rječini u petom su setu imale vodstvo 10:7 i suparnice spremne za, slikovito rečeno, nokaut. Međutim, umjesto da privedu utakmicu kraju i trijumfalno zaključe veliki preokret, one su se vratile tamo gdje su bile sat i pol ranije, u zonu lošeg prijema servisa. Konkretnije, nakon spomenutih 10:7 za »Rijeku«, domaća ekipa osvojila je sedam uzastopnih poena i stigla do servisa za pobjedu. Prvu meč loptu gošće su obranile, a kod druge su samo pogledima mogle ispratiti razoran smeč Doris Barić za pobjedu »Olimpika«.



KAŠTEL STARI Mladost Ribola Kaštela –  Rijeka 3:1 (25:23, 25:23, 23:25, 25:18). Gledatelja: 300. Suci: Milinović (Zagreb), Bingula (Zagreb). Delegat: Drago Plesać (Split).MLADOST RIBOLA KAŠTELA: Višić, Norman, Perić, Kulušić, Giljanović, Glavurdić, Cikojević, Šestan, Melvan, Pervan, Ruiz, Ščerbakov, Bašić, Đirlić.RIJEKA: Pavlović, Šćulija, Ličina, Jurišić, Martić, Osojnak, Čule, Đorđević, L. Lasić, D. Lasić, Janjanin, Smiljanić, Banko.


Početak utakmice dao je nasluti da će subota biti loš dan za odbojkašice »Rijeke«. Nakon uvodnog vodstva 5:0 na servis Natalije Tomić, Riječanke su počele griješiti. Vrlo brzo se pokazalo da bi ih slab prijem suparničkih servisa mogao skupo koštati. Jednostavno, Zagrepčankama je u tim trenucima sve polazilo za rukom, a kod gošći baš ništa nije funkcioniralo.


Uvjerljivo osvojeni prvi set »Olimpiku« je dao zamah u nastavku. No, tu je »Rijeka« počela pokazivati znakove opravka, predvođena kapetanicom Ivanom Šćulac. Gostujući blok počeo je malo bolje funkcionirati, pa Zagrepčanke više nisu tako lako osvajale poene. Ipak, to je bilo premalo za iniciranje preokreta.


S dva seta prednosti, osokoljene igračice »Olimpika« pokušale su na brzinu zatvoriti utakmicu. Riječanke su, pak, shvatile da je voda došla do grla i povele su 6:0 na početku trećeg dionice igre. Tu prednost uspješno su održavale uz manje probleme i osvojile su taj set, a zatim su demonstrirale moć i vratile se u utakmicu. Nakon toga je stiglo već spomenutih 10:7 u odlučujućem setu…