Idemo do kraja

IVICA TUCAK: Ne bojim se Srbije, vjerujem da ćemo ih dobiti i ovaj put!

Igor Duvnjak

Ivica Tucak/Foto REUTERS

Ivica Tucak/Foto REUTERS

Srbe silno respektiram, ali ih se ne bojim, ni ja, ni moji igrači - kaže izbornik hrvatskih vaterpolista.



RIJEKA Izbornik hrvatskih vaterpolista Ivica Tucak je znojan, umoran i zadovoljan dočekao kraj teške utakmice u kojoj je slavila njegova momčad.


– Naravno da je bilo teško. Znali smo da će biti tako, riječ je o četvrtfinalu i izvrsnom suparniku. Ova pobjeda je naš korak na putu, dokaz je svega što radimo i što smo radili u prethodnom periodu, naslova svjetskog prvaka, olimpijskog vicepobjednika i osvajača Europa kupa – rekao je kormilar svjetskih prvaka. – Ovo sada je slika ove reprezentacije. U poluvremenu sam rekao igračima da neće ići sve kako želimo, bilo bi prelijepo u životu da ide sve kako bi netko htio. Pokazali smo znanje, kvalitetu, srčanost, homogenost te da duboko vjerujemo kako imamo karakter. To je snaga ovih mladića, ovog tima, svih nas koji smo svi zajedno. Došli smo ovdje uzeti »zlato« ako Bog da. Što se riče prvog poluvremena, nije izgledalo dobro. Bili smo ukočeni u napadu, nismo imali rješenja sa igračem više, slab nam je bio protok lopte, bili smo u grču. Nakon fantastične izvedbe s Grčkom vjerojatno je u podsvijesti da tako ide i u idućem susretu. Naravno da nije tako. Trebalo nam je vremena. rekao sam momcima da moraju imati vjere, da moramo nastaviti igrati, da ne smijemo gubiti glavu. Imamo takvu kvalitetu i raznovrsnost da će doći i kontranapad te kvaliteta centra i vanjski šut. Na kraju je bila fantastična akcija sa igračem više, koju su odigrali Lončar i Bušlje. Odigrati je u trenucima kada se lomi utakmica, to je sjajno.


U polufinalu u reprizi finala Svjetskog prvenstva njegova momčad se nadmeće sa Srbijom.




– Što reći? Uz dužno poštovanje prema svakome, igraju sigurno dvije najbolje reprezentacije na svijetu. To su reprezentacije koje su obilježile posljednih 8-9 godina svjetskog vaterpola. Srbe silno respektiram, ali ih se ne bojim, ni ja, ni moji igrači. Dobili smo ih u posljednja tri navrata,  vjerujem da ćemo ih dobiti i ovaj put – rekao je Tucak.