Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 7° 2n
Sutra: 7° 7° 2n
29. siječnja 2020.
EURO 2020

Vatreni čekaju ždrijeb: Čekaju ih velikani poput Italije, Engleske, Španjolske ili Engleske

Reuters
Reuters
Autor:
Objavljeno: 20. studeni 2019. u 10:42 2019-11-20T10:42:53+01:00

Nakon što je završen prvi i najveći dio kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2020. godine poznato je 20 sudionika smotre najboljih selekcija 'Starog kontinenta', među kojima je i Hrvatska.

»Vatreni« su kvalifikacije okončali na prvom mjestu skupine E i sada mirno mogu čekati ždrijeb koji će se održati 30. studenog u Bukureštu.

Posljednja četiri sudionika europske smotre doznat ćemo u ožujku kada su na rasporedu play-off susreti u kojima će sudjelovati 16 ekipa.

Svjetski doprvaci će biti smješteni u drugu jakosnu skupinu, zajedno sa svjetskim prvacima Francuzima pa nije moguć ogled »Vatrenih« i »Tricolora« u skupini.

Pozicije nositelja u ždrijebu će imati Belgija, Italija, Engleska, Njemačka, Španjolska i Ukrajina i to na osnovu učinka u ovim kvalifikacijama.

Naime, UEFA je nositelje odredila isključivo prema bodovnom učinku u ovim kvalifikacijama tako da šest najboljih prvoplasiranih reprezentacija idu u prvu jakosnu skupinu.

Kako se EURO igra u 12 zemalja, reprezentacije koje su izborile plasman na završni turnir, a ujedno su i domaćini, automatski su svrstani u svoje skupine. Tako je već poznato da će u skupini B igrati Belgija, Rusija i Danska, dok će u skupini C igrati Ukrajina i Nizozemska.

To znači da Hrvatska ne može igrati u tim skupinama, već će igrati u skupini s nekim od velikana kao što su Italija, Engleska, Španjolska ili Njemačka.

SKUPINE EP-a

SKUPINA A (Rim, Baku):

1. Italija

SKUPINA B (Kopenhagen, St Peterburg)

1. Belgija, 2. Rusija, 3. Danska

SKUPINA C (Amsterdam, Bukurešt)

1. Ukrajina, 2. Nizozemska

SKUPINA D (London, Glasgow)

1. Engleska

SKUPINA E (Bilbao, Dublin)

1. Španjolska, 4. pobjednik dodatnih kvalifikacija B

SKUPINA F (Munchen, Budimpešta)

1. Njemačka

JAKOSNE SKUPINE

I: Italija, Belgija, Engleska, Njemačka, Ukrajina, Španjolska

II: Francuska, Poljska, Švicarska, HRVATSKA, Nizozemska, Rusija

III: Portugal, Turska, Austrija, Danska, Švedska, Češka

IV: Wales, Finska, pobjednik dodatnih kvalifikacija A, pobjednik dodatnih kvalifikacija B, pobjednik dodatnih kvalifikacija C, pobjednik dodatnih kvalifikacija D

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.