Gotove kvalifikacije

Slavlje za Balea i Giggsa: Wales svladao Mađarsku i ide na Euro!

Hina

REUTERS

REUTERS



Nogometna reprezentacija Walesa uvrstila su se na listu sudionika Europskog prvenstva 2020. godine nakon zadnjeg dana kvalifikacija odigranih u utorak.


Wales je u izravnom obračunu za plasman u Cardiffu slavio protiv Mađarske s 2-0 golovima Aarona Ramseya. 


Velšani su u 15. minuti  stigli do vodstva, a Ramsey je pogodio glavom na dodavanje Garretha Balea.U 47. minuti veznjak Juventusa Ramsey se pretvara u velškog junaka svojim drugim golom postignutog iz gužve nakon slobodnog udarca s lijeve strane. 




U drugom susretu skupine Slovačka je slavila protiv Azerbedjžana s 2-0, ali im to nije bilo dovoljno jer su se mogli plasirati samo uz remi u Cardiffu. Hrvatska je osvojila ovu skupinu s 17 bodova, a Wales je skupio 14. 


Vizu za EP ranije su izborile Austrija, Belgija, Hrvatska, Češka, Engleska, Finska, Francuska, Njemačka, Italija, Nizozemska, Poljska, Portugal, Rusija, Španjolska, Švedska, Turska, Ukrajina, Danska i Ukrajina.


Zadnja četiri mjesta na EP-u bit će popunjena u ožujku iduće godine nakon play-offa u kojem će sudjelovati Island, Bugarska, Izrael, Rumunjska, Mađarska, Slovačka, Irska, Sjeverna Irska, BiH, Škotska, Norveška, Srbija, Gruzija, S. Makedonija, Kosovo i Bjelorusija. 


Ždrijeb playoffa je u petak, a ždrijeb skupina EURA 2020 bit će 30. studenoga u Bukureštu.