Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 5° 1
Sutra: 5° 5° 1
3. travnja 2020.
Specifična vremena

Produkcije HNK-a Zagreb od srijede online na YouTubeu

Josip Regovic/PIXSELL
Josip Regovic/PIXSELL
Autor:
Objavljeno: 17. ožujak 2020. u 16:21 2020-03-17T16:21:16+01:00

HNK Zagreb, zatvoren za gledatelje od 12. ožujka, ovim projektom želi gledateljima u ovom specifičnim vremenima omogućiti da ne izgube vezu s kazalištem

Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu na krizu zbog koronavirusa odlučilo je odgovoriti omogućavanjem građanima pristup kvalitetnim kulturnim sadržajima preko posebnog YouTube kanala na kojemu će svakodnevno biti prikazivane predstave s repertoara Opere, Baleta i Drame toga kazališta.

Kako se ističe u najavi, riječ je o posebnoj suradnji ostvarenoj s redakcijom 24 sata, na čijem će YouTube kanalu od srijede, 18. ožujka, gledatelji HNK-a Zagreb u sklopu tog jedinstvenog projekta moći pogledati neke od najpopularnijih predstava središnjeg hrvatskog nacionalnog teatra.

Snimke će nakon toga biti dostupne za gledanje tijekom razdoblja borbe s koronavirusom.

Serijal od 40 predstava na YouTube kanalu 24sata u srijedu u 20 sati otvara hit-predstava "Tko pjeva zlo ne misli" u režiji Renea Medvešeka, gdje Anu Šafranek glumi Zrinka Cvitešić, u ulozi Franje je Dušan Bućan, tetu Minu glumi Ivana Boban, a u ulozi Gospona Fulira je Krešimir Mikić.

U nastavku programa bit će prikazane, među ostalim, snimke predstava "Tri zime", "Smrt u Veneciji", "Opasne veze", "Ero s onoga svijeta", "Nikola Šubić Zrinski", "Romeo i Julija", "Ljudi od voska", "Ukleti Holandez" i drugih.

HNK Zagreb, zatvoren za gledatelje od 12. ožujka, ovim projektom želi gledateljima u ovom specifičnim vremenima omogućiti da ne izgube vezu s kazalištem.

"Gledateljima Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu, čitateljima 24 sata te najširoj javnosti želimo pokazati vrhunske predstave i tako im u razdoblju izolacije ponuditi mogućnost uživanja u kvalitetnim umjetničkim djelima", poručuju iz HNK-a Zagreb.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.