Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 16° 3
Sutra: 16° 16° 3
23. listopada 2019.
Ispis članka: Veličina nije jedina na udaru hladnoće: Seksualni terapeuti otkrivaju što je prava istina o "zimskim penisima" - Novi List

NoviList.hr

Veličina nije jedina na udaru hladnoće: Seksualni terapeuti otkrivaju što je prava istina o "zimskim penisima"

Niski udarci zime

7. listopad 2018 08:32

Napisao: P. N.

Stručnjaci uvjeravaju da je zimi kod mnogih muškaraca učestala pojava tzv. "zimskih penisa" koji uslijed hladnoće mijenjaju svoje uobičajene karakteristike.

Foto Pixabay.com

Čini se da nadolazeće hladnoće utječu i na karakteristike i performanse muških spolnih organa, a vijesti nisu baš dobre.

Naime, nakon što se nekoliko godina govorilo o "zimskoj vagini" zbog koje zimi žene češće gube vlažnost, najnovija istraživanja kazuju da ni za muškarce situacija zimi nije tako bajna.

Hladnoća može smanjiti uobičajenu veličinu penisa, umanjiti erekciju i stvoriti poteškoće pri dostizanju orgazma, prenosi Metro.co.uk upozorenja stručnjaka za seks.

- Krvne žile u penisu sužavaju se zbog hladne temperature. Muškarcima se penis može smanjiti 50% u duljini i 20 do 30% u širini kada vrijeme postane hladno, rekla je Annabelle Knight, stručnjakinja za seks u Lovehoneyju, nadodavši da tijelo preusmjeruje toplinu i energiju prema vitalnim organima koji se nalaze u sredini tijela.

- Vaše tijelo mora smanjiti dotok krvi u ekstremitete - prste na nogama i rukama, i vaš penis. Testisi se također uvlače kako bi bili bliže dijelu tijela koje je ostalo toplo, objasnila je Knight.

U suštini, ovaj je fenomen potpuna suprotnost onoga što se u javnosti zove "ljetnim penisom", kada stručnjaci potvrđuju da se tijekom toplog vremena muški spolni organ čini većim.

No veličina organa nije jedina na udaru kada su sezone u pitanju.

Knight tvrdi da zimi penis osjeća manje, odnosno ne reagira kao inače na dodir. Zbog toga muškarcima duže vremena treba kako bi došli do orgazma.

Premda stanje, odnosno sezona nije baš ugodna, ne treba obeshrabriti nikoga. Kome je do seksa, uvijek će naći i vremena i načina, navodi stručnjakinja.