Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 26
Sutra: 9° 9° 26
6. prosinca 2019.
Ispis članka: Nepalski seljak ubio sina misleći da je majmun - Novi List

NoviList.hr

Nepalski seljak ubio sina misleći da je majmun

Bizarna tragedija

26. kolovoz 2012 15:38

Napisao: HINA

Tragedija se dogodila nakon što se Chitra Bahadur Pulami popeo na stablo kako bi otamo otjerao makaki majmune koji su njegovoj obitelji krali urod, no njegov otac Gupta Bahadur (55) zabunom ga je zamijenio za jednog od tih primata i pucao na njega iz puške

Foto Reuters

KATMANDU – Nepalski seljak greškom je ubio svojeg dvanaestgodišnjeg sina, misleći da je majmun koji mu krade urod, objavila je u nedjelju lokalna policija.

Chitra Bahadur Pulami popeo se na stablo kako bi otamo otjerao makaki majmune, no njegov otac Gupta Bahadur (55) zabunom ga je zamijenio za jednog od tih primata i pucao na njega iz puške.

»Sin se skrivao u krošnji stabla kako bi otjerao majmune koji se stalno dolaze hraniti u polju kukuruza«, rekao je Arun Poudel iz lokalne policije u Arghakhanchiju.»Dječak je trenutačno umro... Preliminarna istraga pokazala je da otac nije znao da je sin otišao u kukuruzište kako bi otjerao majmune«, pojasnio je.

U očekivanju konačnog rezultata istrage, otac je uhićen, a puška je izuzeta.

»Shvatio sam pogrešku kad je moj sin pao i ostao visjeti na jednoj grani«, rekao je Gupta Buhadur.

Sve tri endemske vrste nepalskih majmuna – rezus makaki, asamski makaki i obični langur – smatraju se svetim životinjama i poljoprivrednici se obično zadovoljavaju time da ih uplaše i otjeraju s polja.