Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
7. prosinca 2019.
Ispis članka: Glad ne pita: Ultramaratonka za vrijeme utrke napravila pauzu kako bi - podojila bebu - Novi List

NoviList.hr

Glad ne pita: Ultramaratonka za vrijeme utrke napravila pauzu kako bi - podojila bebu

Majčinstvo prije svega

10. rujan 2018 07:56

Napisao: P. N.

Trkačica Power redovita je natjecateljica u ultramaratonima, a prestala je trenirati tek u petom mjesecu trudnoće.

Twitter.com

Sophie Power, ultramaratonka iz Londona, trčala je poznati Ultra Trail Mont Blanc maraton koji se proteže na 171 kilometar dugoj trasi od švicarskih Alpa pa sve do Francuske. Ipak, sportsku rutinu prekinuo je njezin tromjesečni sin koji je za vrijeme utrke postao gladan.

Ultramaratonka trebala je stati na svakoj postaji diljem rute gdje ju je čekao njezin suprug s djetetom i pumpom za grudi, a sve u cilju kako bi nahranila bebu.

Izjavila je kako bebu koja nosi ime Cormac mora prosječno hraniti svaka tri sata, a pošto se prvi put na toj ruti sa sinom i suprugom mogla susresti nakon 16 sati, doživjela je olakšanje kada je mogla pomoći svom sinu.

Trenirala u trudnoći

Power je redovita natjecateljica u ultramaratonima, a prestala je trčati tek u petom mjesecu trudnoće. U međuvremenu je nastavila s ostalim vježbama kako bi zadržala visoku razinu kondicije.

Na kraju utrke oglasila se na Twitteru preko kojeg je objavila da je uspjela pretrčati cijelih 171 kilometar dugu rutu te da je sretna što je još uvijek najbrža mama svojoj tromjesečnoj bebi i vjerojatno jedina trkačica koja je opskrbila druge hranom na pomoćnim postajama.