Mislav Vrlić

Bek “primorjaša” zaigrao nakon osam mjeseci: ‘Osjećaj je fantastičan’

Igor Duvnjak

NAPOKON U BAZENU – Mislav Vrlić / snimio  D. ŠKOMRLJ

NAPOKON U BAZENU – Mislav Vrlić / snimio D. ŠKOMRLJ

Dobio sam prigodu na kraju sezone osjetiti taj povratak i zahvaljujem treneru Igoru Hiniću na tome. Jedno takvo iskustvo teško se može riječima opisati – kaže Vrlić



Mislav Vrlić, nadareni bek vaterpolista »Primorja Erste banke«, se u suton sezone vratio svojoj omiljenoj igri nakon stanke duge čak osam mjeseci. Iza njega je teška ozljeda potkoljenice, koju je doživio u prometnom udesu i dugo razdoblje oporavka dok je klub morao tražiti drugo rješenje, ono australsko, Georgea Forda. Vrlić, jedan od iskusnijih u mladom riječkom vaterpolskom društvu, je zaigrao u razigravanju za plasman od petog od osmog mjesta protiv »Medveščaka«, da bi nedavno nastavio pohode liječnicima zbog vađenja vijaka iz već oporavljene noge. Zbog toga će opet morati na prisilni odmor, no srećom će ovog puta stanka biti mnogo kraća i nakon nje će moći krenuti putem definitivnog povraka vaterpolu.


– Bile su mi pukle tibia i fibija – kaže Mislav Vrlić o nemilom događaju posljedice kojega tek sada prestaje osjećati. Oporavlja se, neće zaigrati u duelima sa »Solarisom« za peto mjesto, namjerava putovati u Šibenik i bodriti suigrače.



Samir Barać, proslavljeni hrvatski vaterpolist i predsjednik »Primorja EB« i Ivan Šimac iz Plivačkog kluba »Kantrida« danas će na ljetnoj terasi gradske knjižnice, popularnom Giardinettu, gostovati kao predavači na javnoj tribini »Lošinj pliva«. Tribina, početak koje je zakazan za 18 sati, održat će se u organizaciji Vaterpolskog kluba »Lošinj«, a u suradnji s gradom i Jadrankom d.d. Vaterpolistima je želja natkriti glavni bazen u »Aquaparku« na Čikatu kako bi se mogao koristiti tijekom čitave godine i to za potrebe vaterpolskog kluba, budućeg plivačkog kluba, za zdravstvene programe, sportski turizam, građanstvo…





Nikome ne bi bilo lako na njegovom mjestu toliko dugo izbivati izvan bazena i čekati izlječenje do kojega je konačno došlo.


– Rođen sam 1996. godine, u bazenu sam od svoje šeste godine, ovako nešto mi se prvi puta dogodilo u mojoj sportskoj karijeri. Nikada nisam toliko izbivao, nije baš lijepo toliko dugo biti odsutan s bazena.


Brojao je dane do povratka na teren, »porođajne muke« su trajale do nedavnih duela s »Medveščakom« u Zagrebu i u Rijeci, povratak je obliježio golovima u oba susreta.


– U Zagrebu je bio fantastičan osjećaj. To je za mene bilo jedno novo iskustvo, svima onima koji nisu to doživjeli, teško da se može opisati jedno takvo iskustvo. Za to je teško naći prave riječi. Čak sam pritom i zabio pogodak, sve to nakon više od osam mjeseci. Sve u svemu bilo je fantastično. Zahvaljujem treneru Igoru Hiniću što mi je dao priliku jer su tu bili mlađi igrači koji su stvarno igrali cijelu sezonu i koji su možda tu šansu zavrijedili više od mene. No, dobio sam prigodu na kraju sezone osjetiti taj povratak.


Mislav je sve vrijeme s tribina zdušno bodio suigrače, od iduće sezone bi trebao biti sudionik ovog novog primorjaškog puta, nadajući se boljim danima kluba slavne prošlosti.


– Ova ekipa u slijedećim godinama može samo rasti. Mojim povratkom i eventualnim dovođenjem jednog – dva iskusna, starija igrača koji bi nas povezali, mogli bismo još bolje. Ali bitno je da se radi odlično, mislim da će iduće godine rezultati biti sigurno još bolji, da je ova sezona bila samo podloga za iduću – smatra Mislav Vrlić.