Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 7° 6
Sutra: 7° 7° 6
18. siječnja 2020.
Ispis članka: Rujevica je premala, Poljud preskup, ključna kvalifikacijska utakmica protiv Slovačke vjerojatno seli u Maksimir - Novi List

NoviList.hr

Rujevica je premala, Poljud preskup, ključna kvalifikacijska utakmica protiv Slovačke vjerojatno seli u Maksimir

Ništa od Rijeke

14. listopad 2019 15:56

Napisao: Marko Cvijanović

Određeni problem, međutim, predstavlja činjenica da u UEFA-inom pravilniku o provođenju natjecanja ne postoji članak koji bi, u odsustvu takozvane "više sile", omogućio zamjenu domaćinstva u kalendaru već utanačene utakmice. U HNS-u, međutim, računaju na utjecaj predsjednika Davora Šukera u Izvršnom odboru krovne europske nogometne organizacije...

Rujevica ima premali kapacitet za tako važnu utakmicu, a osim toga ni travnjak nije u idealnom stanju/Foto Arhiva NL

RIJEKA Postoji velika vjerojatnost da Rijeka ostane bez domaćinstva kvalifikacijske utakmice za Europsko prvenstvo hrvatske nogometne reprezentacije protiv Slovačke u posljednjem kolu skupine E 16. studenoga! Razlog? Činjenica da utakmica izravno odlučuje o odlasku "kockastih" na EURO i, prema mišljenju odgovornih u Hrvatskom nogometnom savezu, iziskuje pomoć većeg broja navijača. Budući da rujevički stadion prima tek nešto više od osam tisuća gledatelja, čelnici HNS-a odlučili su Slovačku ugostiti na većem stadionu.
Pritom je izgledno da će to biti Maksimir, a ne Poljud, kako se to moglo čuti poslije nedavnog splitskog dvoboja "kockastih" s Mađarskom, shodno oduševljenju hrvatskih reprezentativaca predivnim pojudskim ambijentom. U prvom redu zbog enormno skupih troškova organizacije još jedne utakmice visokog rizika u gradu podno Marjana, ali i "pristupačnosti" Zagreba kao najprihvatljivije destinacije većini hrvatskih navijača u domovini.
Prednost Maksimira je i novi travnjak koji je u ovom trenutku u boljem stanju od rujevičkog, kamoli od poljudskog koji je napala bolest pa su uvjeti za igru protiv Mađarske bili vrlo teški. Određeni problem, međutim, predstavlja činjenica da u UEFA-inom pravilniku o provođenju natjecanja ne postoji članak koji bi, u odsustvu takozvane "više sile", omogućio zamjenu domaćinstva u kalendaru već utanačene utakmice. U HNS-u, međutim, računaju na utjecaj predsjednika Davora Šukera u Izvršnom odboru krovne europske nogometne organizacije i očito se povode sličnim primjerom, ali u završnici kvalifikacijskog ciklusa za Svjetsko prvenstvo u Rusiji.