Odluka HNS-a

Nenad Gračan i Luka Pavlović novi izbornici mlađih selekcija

Hina



ZAGREB – Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza odlučio je danas da Nenad Gračan bude novi izbornik hrvatske mlade (U-21) reprezentacije, dok će Luka Pavlović preuzeti hrvatsku U-17 selekciju.


Nenad Gračan rođen je 23. siječnja 1962., a igračku karijeru proveo je u Rijeci, Hajduku i Oviedu prije nego je na Kantridi okončao karijeru. Deset puta je nastupio za reprezentaciju Jugoslavije s kojom je osvojio i brončanu medalju na Olimpijskim igrama 1984. godine u Los Angelesu.


Tijekom uspješne trenerske karijere Gračan je vodio i četiri najveća hrvatska kluba: Rijeku, Hajduk, Osijek i Dinamo, a mlada selekcija bit će mu prvo izborničko iskustvo.




Gračan je na mjestu izbornika zamijenio Niku Kovača koji je preuzeo A reprezentaciju, a nasljedniku ostavio sjajnu situaciju u kvalifikacijskoj skupini za odlazak na Europsko prvenstvo, jer je Hrvatska na gostovanjima kod dva najveća rivala za prvo mjesto sa po 2-0 najprije podijedila Ukrajinu, a onda i Švicarsku.


Luka Pavlović rođen je 10. svibnja 1963. godine u Čapljini, a trenerska karijera vezana mu je uz NK Zagreb gdje je zabilježio odlične rezultate s mlađim selekcijama prije nego je u dva navrata vodio seniorsku momčad kluba iz Kranjčevićeve.


On će preuzeti kadetsku reprezentaciju od Ivana Gudelja čiji su odabranici na svjetskom prvenstvu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima u svojoj kvalifikacijskoj skupini zabilježili dva poraza. Najprije su naše nogometne nade izgubile od Maroka s 1-3, a onda i od Uzbekistana s 1-2, pa im mninimalna pobjeda od 1-0 nad Panamom vjerojatno neće biti dostatna za plasman u daljnju fazu natjecanja.