Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
13. prosinca 2019.
Za ljubitelje crafta

Šminkerski trend ili revolucionarni proizvod? LG najavio pivo u - kapsulama

Foto Pixabay.com
Foto Pixabay.com
Autor:
Objavljeno: 12. prosinac 2018. u 7:59 2018-12-12T07:59:08+01:00

LG je najavio novi proizvod — craft pivo u kapsulama, jer ništa ne govori više craft nego jednostavan pritisak gumba. Proizvod nosi ime LG HomeBrew, a ljubitelji piva će ga prvi put imati prilike vidjeti na CES-u, godišnjem sajmu potrošačke elektronike u Las Vegasu gdje će biti predstavljen sljedeći mjesec.

Kapsula sadrži slad, kvasac, ulje hmelja i aromu, dok aparat automatizira cijeli proces od fermentacije, karbonizacije, starenja do posluživanja, navode iz LG-ja.

U HomeBrew ponudi će biti pet okusa: američka IPA, američki pale ale, engleski stout, Belgian-style Witbier i suhi češki pilsner. Iz LG-ja kažu da će aparatu trebati dva tjedna da proizvede pet litara pive, ovisno o tipu piva. Razvili su i mobilnu aplikaciju preko koje će se moći pratiti varenje piva.

Ana Teskera, jedna od vlasnica zadarske craft pivovare Brlog, kaže da je optimalno vrijeme sazrijevanja craft piva mjesec dana, ali da to ovisi o vrsti piva.

— Neko pivo može i za dva tjedna biti svježe, dodaje Ana.

Pitali smo je što misli o novom LG proizvodu, odnosno pivskim kapsulama.

— Ako je ekološki prihvatljivo i ne potencira zagađenje, meni je to onda okej. Nisam religiozno vezana za tradicionalne trendove u proizvodnji. Ako proizvod služi svrsi, zašto ne? Morala bih vidjeti proizvod da bih mogla ocijeniti je li to samo šminkerski trend ili zaista dobro pivo, zaključuje Teskera.

Craft pivo, naziva se i zanatsko, je pivo proizvedeno na kreativan način bez korištenja jeftinih sirovina koje je proizvedeno u maloj nezavisnoj pivovari.

Izraz Craft pivovara potekao je iz Amerike, a temeljni uvjeti definirani od strane ovlaštenog američkog tijela koje predstavlja interese craft pivovara - The Brewers Association kažu da to označava pivovaru koja je nezavisna (do 24% vlasništva može imati u toj pivovari neka druga firma koja nije iz craft branše), koristi tradicionalne sastojke u proizvodnji i ne proizvodi više od šest milijuna barela piva godišnje.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
Dobrovoljni mirovinski fondovi uz prinose donose i porezne olakšice te državna poticajna sredstva