Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
8. prosinca 2019.
Briga o mačkama

Ovo je posao iz snova za sve ljubitelje mačaka. Stiglo čak 40.000 prijava

Foto Pixabay.com
Foto Pixabay.com
Autor:
Objavljeno: 3. listopad 2018. u 16:32 2018-10-03T16:32:18+02:00

Posao nudi samo skromnu plaću i malo mjesto za stanovanje na otoku, no to je očito bilo dovoljno da objava postane viralna i osvoji tisuće ljubitelja mačaka. Prijave su stigle iz više od 90 zemalja svijeta što je posve iznenadilo vlasnike skloništa

Za posao iz snova za sve ljubitelje mačaka na idiličnom grčkom otoku zaprimljeno je oko 40.000 prijava. Traži se osoba koja će voditi brigu o skloništu za mačke na Syrosu gdje će se odabrani kandidat brinuti o dobrobiti 60-ak mačaka, piše Washington Post.

Posao nudi samo skromnu plaću i malo mjesto za stanovanje na otoku, no to je očito bilo dovoljno da prijava postane viralna i osvoji tisuće ljubitelja mačaka. Prijave su stigle iz više od 90 zemalja svijeta što je posve iznenadilo vlasnike skloništa.

Joan i Richard Bowell osnovali su sklonište "Božji mali ljudi" kada su se preselili na grčki otok iz Danske, potaknuti brojnim napuštenim mačkama na otoku koje nisu brinule druge stanovnike. U Grčku su pristigli s dvije svoje mačke, no uskoro je družina postala mnogo veća.

No sada se Bowellovi sele u New York i osnivaju novo sklonište izvan otočnog gradića pa traže osobu kojoj će moći povjeriti što su započeli.

Nakon objave o traženju zaposlenika, Joan je od kolovoza počela primati preko tisuću mejlova dnevno, premda je istaknula da je plaća mala, smještaj dovoljan tek za jednu osobu, a posao s mačkama koje u ovaj azil dolaze nerijetko težak jer su mnoge ozlijeđene, puno je izmeta, a situacije u kojima se treba odlučiti što s teško bolesnima ili ranjenima, teške.

No ostaje nada da će Joan i Richard pronaći pravu osobu, koja će predano nastaviti ono što su oni započeli. Među 40.000 prijavljenih, mora se naći jedna prava osoba.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.