Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 6
Sutra: 10° 10° 6
25. veljače 2020.
Mladi poduzetnik

Kao tinejdžer je bio beskućnik i spavao pod mostom: Četiri godine kasnije, od sebe je stvorio milijunaša

FOTO/Harry Sanders, Instagram
FOTO/Harry Sanders, Instagram
Autor:
Objavljeno: 13. kolovoz 2019. u 8:16 2019-08-13T08:16:25+02:00

Mladi je poduzetnik prkosio svim lošim uvjetima i postao izvršni direktor vlastite kompanije koja vrijedi oko 830 tisuća britanskih funti.

MELBOURNE - Harry Sanders (21) je imao samo sedamnaest godina kada je postao beskućnik. Četiri godine kasnije, vlasnik je uspješne tvrtke Studiohawk koja se bavi optimizacijom i pomaže internetskim stranicama da budu više vidljive na mreži. Prošlog je mjeseca tvrtku i proširio, otvorivši novi ured u Londonu.

Posjećivao pučke kuhinje

Mladi je poduzetnik prkosio svim lošim uvjetima i postao izvršni direktor vlastite kompanije koja vrijedi oko 830 tisuća britanskih funti. "Prvih par noći dok sam se navikavao biti beskućnik su bile najgore. Nisam imao pojma gdje ići niti što raditi. Prve sam noći prespavao ispod mosta, ne znajući što napraviti i osjećajući se previše loše da bih nekoga pitao za pomoć", kaže za LADBible.

Sanders dodaje da iskustvo može biti opasno jer postoje određeni teritoriji podijeljeni između beskućnika. Priznaje i da nije znao za to, pa je na početku imao problema.

"Uvijek bi nalazio nešto za jesti i posjećivao bih pučke kuhinje", objašnjava.

Kaže da ga je upravo to teško životno razdoblje naučilo mnogočemu. "Iako je bilo puno negativnih trenutaka, mislim da me iskustvo naučilo kako biti otporan, a i sazrio sam", otkriva. "Ne bih bio ista osoba da nije bilo tog iskustva. Učinio me sigurnijim kada se nosim sa stresnim situacijama. Svoj uspjeh dugujem činjenici da sam bio beskućnik. Da nisam, ne bih bio toliko uporan. Bio sam vrlo odlučan jer sam znao da ako mi ideja ne upali, nemam rezervni plan", odaje Sanders.

Da bi pomogao drugima u sličnoj poziciji, podijelio je pet tajni svog uspjeha. Osim oblačenja i dovoljnog sna, njegov je savjet da što više čitate na temu oko koje se strastveni. Savjetuje i da pazite s novcem, da znate gdje ste ga točno potrošili i da smanjite troškove kad god možete, prenosi LADBible.

Pet tajni uspjeha

Savjetuje i da pronađete svoju svrhu, a dodaje i da ako budete išli samo za novcem, nećete biti uspješni. 

"Mislim da je najvažnija stvar odjeća - oblačite se tako da budete svoji. Nikada ne nosim odijelo. Kada idem na sastanak ili imam naporan radni dan u uredu, oblačim nešto u čemu se osjećam ugodnim. Ako imate dvadeset i jednu godinu i nosite skupocjena odijela šivana po narudžbi, to predstavlja crvenu zastavu i može ostaviti pogrešan dojam", objašnjava.

Dodaje i da mnogi ljudi misle da moraju biti budni i raditi cijelu noć da bi bili uspješni. Kaže da si ne bi trebali uskraćivati san zbog posla i dodaje da uvijek spava minimalno osam sati da bi bio u top formi za posao.

"Ne možete voditi tvrtku, ako vam je glava u magli. Prestanite provjeravati elektroničku poštu do tri ujutro i odmorite se", zaključuje.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
 Napredna tehnologija za sigurno i trajno rastjerivanje neželjenih životinja iz doma
Miran i uredan dom bez gamadi više nije nemoguća misija!

Napredna tehnologija za sigurno i trajno rastjerivanje neželjenih životinja iz doma