Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 13° 1
Sutra: 13° 13° 1
19. studenoga 2019.
Ne može bolje

IDEJA ZA BRZI RUČAK: Slasne meksičke enchilade s povrćem i sirom zapečene u pećnici

Foto: iStock
Foto: iStock
Autor:
Objavljeno: 24. lipanj 2019. u 10:09 2019-06-24T10:09:00+02:00

Odličan izbor u ljetnim vrućinama

Tražite li brzinski recept za fini ručak, isprobajte fine meksičke encihlade krcate povrćem koje će uz dodatak umaka od rajčice i rastopljenog sira vaš obrok pretvoriti u pravu fantaziju okusa. Sastojke i začine možete prilagoditi po želji, a uz jelo poslužiti kiselo vrhnje ili pak rajčice i zelenu salatu.

Sastojci:

2 crvene paprike

2 zelene paprike

1 crveni luk

velika konzerva kukuruza

konzerva crvenog graha

4 žličice kumina u prahu, podijeljene na pola

4 žličice slatke paprike, podjeljene na pola

¼ žličice kajenskog papra, podijeljene na pola

1 žličica češnjaka u prahu, podijeljenog na pola

1 žličica suhog origana, podijeljena na pola

3-4 šalice naribanog sira po izboru

8 kukuruznih tortilja

2.5 šalice umaka od rajčice

sol

Priprema:

1. Pećnicu zagrijte na 200º C. Namastite kalup za pečenje.

2. Nasjeckajte paprike i luk. U većoj tavi zagrijte ulje i dodajte parike i luk, a zatim začinite s polovicom začinske smjese (kumin, slatka paprika, kajenski papar, češnjak u prahu i origano). Promiješajte i pustite na srednje jakoj vatri 3-5 minuta dok povrće ne omekša. Maknite s vatre.

3. U tavu ubacite kukuruz i dodajte ostatak začinske mješavine. Maknite s vatre nakon 3-5 minuta. Sjedinite povrće i posolite po ukusu.

4. Operite i iscijedite crveni grah te dodajte mješavini s povrćem. Dno kalupa prekrijte s otprilike pola šalice umaka od rajčice. Tortilje nadjenite smjesom s povrćem i zarolajte. Prelijte ostatkom umaka i naribanim sirom.Pecite 20- 25 minuta.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PayDo parking aplikacija