Nema problema

HDZ-ov direktor koji je slupao službeni auto na vrijeme je zbrinut. Postaje direktor u komunalcu u Bakru

Barbara Čalušić

Foto Damir Škomrlj

Foto Damir Škomrlj

Bez obzira na nepostojanje kaznene odgovornosti moj postupak nije primjeren za osobu koja obnaša javnu dužnost tako da sam dao ostavku na mjesto predsjednika HDZ-a Kostrena, a već sam prije najavio i ostavku na mjesto direktora KD-a Kostrena – kazao nam je Tomislav Matić



KOSTRENA Direktor Komunalnog društva Kostrena Tomislav Matić koji je u noći s četvrtka na petak službenim vozilom izazvao prometnu nesreću u kojoj su lakše ozlijeđene dvije osobe i uništen automobil kostrenskog komunalca, jučer poslijepodne kostrenskom načelniku Draženu Vraniću podnio je neopozivu ostavku na mjesto direktora KD-a Kostrena. Također, Matić je dao svoju ostavku i na mjesto predsjednika kostrenskog ogranka HDZ-a jer, kako kaže, njegov postupak nije primjeren osobi koja obnaša javnu dužnost. Matić, međutim, negira da je pobjegao s mjesta nesreće.


– Kako se oko svega digla velika medijska hajka, a zbog euforije, činjenice ne dolaze na vidjelo, iz objave u novinama stječe se dojam da sam nakon nesreće pobjegao i ostavio suputnike na mjestu nesreće što apsolutno ne odgovara istini i to ću dokazati. Bez obzira na nepostojanje kaznene odgovornosti moj postupak nije primjeren za osobu koja obnaša javnu dužnost tako da sam dao ostavku na mjesto predsjednika HDZ-a Kostrena, a već sam prije najavio i ostavku na mjesto direktora KD-a Kostrena tako da na tu funkciju ne mogu ponuditi još jednu ostavku. Zahvalan sam jer je sve prošlo samo s materijalnom štetom i nekoliko modrica i šavova, a kako sam već naveo, prihvaćam odgovornost za sve pravne i materijalne posljedice koje mogu nastati zbog mojih postupaka – poručio je Matić.


Da je primio njegovu ostavku jučer nam je potvrdio i kostrenski načelnik Vranić koji ističe da će o Matićevom nasljedniku na čelu KD Kostrena danas raspravljati Skupština društva.




Još uvijek aktualni direktor Komunalnog društva Kostrena Tomislav Matić od 1. siječnja 2019. godine trebao bi se zaposliti u Komunalnom društvu Dobra iz Bakra. Također na mjesto direktora. Naime, prema informacijama dobivenim iz Grada Bakra, aktualni direktor KD-a Dobra zbog zdravstvenih je razloga zatražio odlazak s funkcije, zbog čega je prije dva mjeseca objavljen natječaj za novog direktora Društva.


Opširnije čitajte u tiskanom izdanju Novog lista…