Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
18. siječnja 2020.
Stručnjaci upozoravaju

ZABRINJAVAJUĆI TREND Otkrijte koja je nepoželjna nuspojava Svjetskog nogometnog prvenstva

Reuters
Reuters
Autor:
Objavljeno: 21. lipanj 2018. u 13:12 2018-06-21T13:12:50+02:00

Ukoliko želite biti sigurni da ćete fizički nalikovati portugalskoj zvijezdi Cristianu Ronaldu a ne ispuhanoj nogometnoj lopti stručnjaci preporučuju da jednim okom pratite utakmice a drugim koliko kalorija unosite sjedeći ispred ekrana.

Nogometni navijači širom svijeta bit će sljedećih tjedana prilijepljeni za ekrane prateći prijenose iz Rusije i za mnoge to će značiti stalni unos nezdravih pića i hrane.
Zdravstveni stručnjaci upozoravaju na moguće debljanje navijača.
Zahvaljujući visokom kalorijskom unosu tijekom utakmica i velikom broju tih utakmica u kratkom vremenu mnogi će navijači navući dodatne kilograme do finala 15. srpnja, upozoravaju stručnjaci.
Jedan od glavnih uzroka debljanja bit će unos zaslađenih napitaka, upozorava medicinski fakultet u Beču.

Maria Wakolbinger, nutricionistica sa sveučilišta preporučuje razrijediti pića kako bi se smanjio unos šećera. »Ima dana kad se igraju i po tri utakmice. Moguće je smanjiti unos kalorija miješanjem napitaka s kiselom vodom«, kaže ona.
Njemačko pedijatrijsko udruženje kritiziralo je Njemačku nogometnu udrugu (DFB) za licemjerje zbog sponzorskih ugovora s McDonaldom i Coca-Colom nakon što su obećali da će promovirati zdrave prehrambene navike.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.