Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 1
Sutra: 10° 10° 1
29. ožujka 2020.
Život na vagi

Smršavio je najdeblji pas u Britaniji. Kako je Hattie prepolovila svoju težinu

Foto YouTube screenshot
Foto YouTube screenshot
Autor:
Objavljeno: 2. listopad 2018. u 6:53 2018-10-02T06:53:10+02:00

Osmogodišnja Hattie stigla je u zaštitni centar u Devonu u veljači ove godine i odmah je postavljena na strogu i kontroliranu dijetu.

Najdeblji pas u Britaniji nakon stroge dijete prepolovio je svoju težinu i sada mu se smiješi puno lakša budućnost.

Hattie, koju Britanci od milja zovu "Hattie the Fattie" spadala je u kategoriju pretilih pasa jer je u okvirima svog srednjeg rasta težila nevjerojatnih 47 kilograma, a sve zahvaljujući prehrani nezdravom brzom hranom, navodi Metro.

Prema osoblju zaštitnog centra za životinje koje ju je primilo, zaključili su da nalikuje vijetnamskoj svinjici pa su krenuli s akcijom skupljanja dobrovoljnih sredstava kako bi Hattie pomogli s operativnim zahvatom, no na koncu je strog režim dijete i vježbanja bio dovoljan da pretila kuja izgubi višak kilograma - čak polovicu, odnosno 23 - i ponovno postane zdrav i aktivan pas.

Osmogodišnja Hattie stigla je u zaštitni centar u Devonu u veljači ove godine i odmah je postavljena na strogu i kontroliranu dijetu.

Foto YouTube screenshot

Unatoč značajnim poboljšanjima zdravlja koji su se pojavili nakon skidanja velikog broja kilograma, Hattie i dalje boluje od dijabetesa, a očekuje je operacija mrene na oku.

No već sada njeni zaštitnici u centru za Hattie imaju samo riječi hvale.

- Kako je počela gubiti kilaži, shvatili smo da je riječ o vrlo produhovljenoj i dragoj životinji, unatoč tome što smo je stavili na dijetu. Promijenila se - prije se činilo da nema veselja u njoj ili da je naprosto iscrpljena. Sada provodi dane na našoj recepciji, drži osoblje i kupce na oku. Dok gledam kako stječe samopouzdanje i gubi kilograme, vrlo sam ponosna, rekla je Ruth Rickard koja u centri radi već 10 godina.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.