Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 12° 1n
Sutra: 12° 12° 1n
5. travnja 2020.
Neobična večer u KBC-u Sestre milosrdnice

foto Šišmiši zaposjeli zagrebačku 'Traumu': Pogledajte kako je izgledao lov na jedine leteće sisavce

Foto Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba
Foto Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba
Autor:
Objavljeno: 26. kolovoz 2019. u 17:24 2019-08-26T17:24:28+02:00

Šišmiši iz „Traume“ bit će pregledani i čim se utvrdi da su dobro, pustit će ih se u prirodu, priopćilo je Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba

ZAGREB Jato šišmiša sinoć je uletjelo u Kliniku za traumatologiju Kliničkog bolničkog centra Sestre milosrdnice, pa je u pomoć danas pozvano Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba. Njegova terenska ekipa u bolnici je ulovila sedam šišmiša.

„Šišmiši ovamo dolaze već drugu godinu zaredom. Slučaj je utoliko zanimljiviji što su šišmiši i prošle i ove godine doletjeli u „Traumu“ u istom kolovoškom tjednu – onom u kojem se obilježava Međunarodna noć šišmiša. Svi su šišmiši ulovljeni uz mnogo opreza jer je riječ o osjetljivim životinjama, izuzetno vrijednima za naš ekološki sustav“, kazao je Damir Skok, ravnatelj Ustanove Zoološki vrt grada Zagreba u čijem je sastavu Sklonište u Dumovcu.

Šišmiši iz „Traume“ bit će pregledani i čim se utvrdi da su dobro, pustit će ih se u prirodu, priopćilo je Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba.

U ovo doba godine jedini leteći sisavci pronalaze mjesta na kojima bi im bilo ugodno provesti hladniji dio godine, no u bolnicu su možda ušli i prateći jato kukaca kojima se hrane.

Međunarodna noć šišmiša u subotu će se obilježiti u Zoološkom vrtu grada Zagreba. Tada će građani moći doznati mnoštvo zanimljivosti o šišmišima – od vrsta koje su izumrle, do načina kako ih zaštititi u gradovima.

Šišmiš u zagrebačkoj Traumi

 

Lov na šišmiše u zagrebačkoj Traumi

Lov na šišmiše u zagrebačkoj Traumi

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.