Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
24. siječnja 2020.
Efekt iznenađenja

Sasvim neobičan umjetnik: U netaknutim šumama Francuske proveo preko godinu dana

Izvor: Facebook
Izvor: Facebook
Autor:
Objavljeno: 16. prosinac 2018. u 7:49 2018-12-16T07:49:52+01:00

Do njegovih skulptura možete doći samo slučajno

Spencer Byles sve je samo ne običan umjetnik. Posvećen svome radu proveo je više od godinu dana u netaknutim šumama La Colle Sur Loup-a u sjeveroistočnoj Francuskoj. Tamo je svaki dan kreirao skulpture od organičkog materijala nađenog u neposrednoj blizini, prenosi EarthPorm.

Zanimljivo je da ne postoje putokazi kojima možete dospjeti do svih njegovih skulptura. Pronaći ćete ih ako slučajno na njih nabasate istražujući jednu od tri šuma gdje je Byles ostavio svoj trag.

šuma 7

Element iznenađenja je namjeran, samo zamislite da hodate šumom ne znajući za Spencerove šumske kreacije. Možda bi vas uplašile ili zaintrigirale, ali jedno je sigurno, bio bi to magičan trenutak.

Spencer je svjestan da skulpture neće ostati netaknute. Priroda će ih nakon dugo godina prilagoditi svom okruženju. —Postat će veći dio prirode, a mali dio mene, navodi Byles.

—Nijedna od ovih kreacija neće trajati vječno. Priroda će s pravom uzeti ono što joj je uzeto. Što više vremena čovjek provede u prirodi svjestan je njene konstantne promjene, rasta i umiranja, nastavlja Spencer.

Nijedna od skulptura nema ime, ali svaka za njega ima posebno značenje koje je odlučio zadržati za sebe. — Na onome tko ih vidi je da odluči što za njih skulpture predstavljaju i kakav osjećaj u njima bude, zaključio je ovaj neobičan umjetnik.

šuma 2

šuma 3

šuma 5

šuma 6

šuma 8

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.