Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
7. prosinca 2019.
Topla obiteljska priča

Prekrasna priča: Prihvatila je u dom malenu vjevericu, a sad se brine i za njenu bebu

Photo: Facebook
Photo: Facebook
Autor:
Objavljeno: 8. siječanj 2019. u 14:57 2019-01-08T14:57:13+01:00

Simone Serfontein iz Južne Afrike, 2016. godine je spasila nemoćnu vjevericu. Njezin Instagram profil danas svjedoči o prekrasnoj i toploj priči, o ljubavi između čovjeka i životinje, ali i teškim trenucima kroz koje su obje prolazile. 

Simone Serfontein na Instagram profilu ima vojsku obožavatelja koji prate zgode njezinih vjeverica. Priča počinje krajem 2016. godine kada je Simone pronašla malenu vjevericu koja je pala sa stabla.

U blizini nije mogla pronaći njezinu mamu pa je odlučila pomoći nemoćnoj životinjici. "Kada smo je pronašli, još uvijek je bila roza. Imala je možda 5 ili 6 dana kada smo je skupili. Bila je ledeno hladna i dozivala je mamu, ali mama nažalost nikada nije došla po nju", priča Simone za Bored Pandu.  

Simone objašnjava da je imati vjevericu za kućnog ljubimca pravi izazov. Prvih ju je nekoliko tjedana hranila svakih sat vremena i smišljala riješenja oko problema s toaletom malene životinjice. "Napravila sam joj malenu kutiju s dekicama, ali nije htjela spavati unutra. Osjećala se sigurno pored mene, pa sam joj dozvolila da spava samnom u krevetu.", prisjeća se Simone. 

Dan za danom, vjeverica Dingetjie je postala voljeni obiteljski ljubimac. "Uvijek smo je uzimali kada bi negdje putovali i ona je u tome uživala. Izašla bi iz kaveza u kojem je putovala i popela nam se na rame, promatrajući kuda idemo", prenosi Bored Panda.

 Simone je bila svjesna da će kad tad vjeverica morati biti puštena u prirodu. No, vjeverica Dingetjie je imala druge planove. Nakon što je provela neko vrijeme izvan kuće, odlučila se vratiti natrag. Simone objašnjava da su joj dozvoljavali da ostane izvan kuće, ali bi se Dingetjie uvijek vratila predvečer. Umjesto drveta, neodoljiva je vjeverica izabrala ladicu u kući, gdje je sama napravila gnijezdo od toaletnog papira. 

Simone se prisjeća i trenutka kada je shvatila da je Dingetjie trudna. "Njezina je prva trudnoća bila komplicirana. Nije bila spremna i prirodni instinkti nisu proradili kao što su trebali. Zaspala je tijekom poroda i morali smo je držati budnom i pomoći joj. Proces je trajao više od sat vremena, ali je beba nažalost uginula." Prošle je godine u rujnu, Dingetjie na svijet donijela zdravu bebu - malu vjevericu Mistie. Simone je imala priliku ponovno odgojiti malu vjevericu, jer Dingetjie nije imala mlijeka.

Danas Simone i njezine vjeverice imaju svakojake fotke i videee na njezinom profilu. Tisuće pratitelja uživa u prekrasnim slikama dviju sretnih vjeverica i žene koja ih je obje spasila. Ova topla svjedoči o tome koliko se čovjek može vezati za životinju, ali i ona za njega. Životinje imaju osjećaj, mogu voljeti i žele se osjećati sigurno. Simone je sigurnost i ljubav pružila spašenoj vjeverici Dingetjie, a vjeverica joj je ljubav vratila tako što se ne odvaja od nje.