Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 6° 1
Sutra: 6° 6° 1
11. prosinca 2019.
DJ Wika

video Poljska penzionerka rastura po noćnim klubovima: "Život ne završava kada napunite 70"

Foto Reuters
Foto Reuters
Autor:
Objavljeno: 30. ožujak 2019. u 13:17 2019-03-30T13:17:49+01:00

Noćni klubovi u Varšavi se mogu pohvaliti da kod njih gostuje najstariji DJ u Poljskoj. Duhom vrlo mlada penzionerka pušta glazbu i neopisivo uživa u doživljaju.

S Reutersa nam stiže vijest o vremešnoj bakici koja rastura u noćnim klubovima u Poljskoj. Wirginia Szmyt (80) ima jedinstvenu modnu kombinaciju koju čine žute traperice, cipele sa šljokicama, crveni ruž i slušalice. Njezino scensko ime je DJ Wika i drži titulu najstarijeg DJ-a u Poljskoj. 

Szmyt nema vremena za lagane šetnje ili razgovore o bolesti. Vremešna gospođa radije spakira svoju CD kolekciju, miksetu i laptop, te krene davati ritam plesnom podiju varšavskih noćnih klubova. "Ne zanima me sviđa li se nekome ili ne, to što ja plešem i skačem iza konzole, jer ne mogu puštati glazbu i biti mirna. Kada puštam glazbu, osjećam ritam, osjećam melodiju", prenosi Reuters.

Svjesna pozitivnog utjecaja glazbe na um i tijelo, DJ Wika je sama naučila svoj posao. Umirovljenica već dvadesetak godina radi kao DJ, a postala je i vrlo popularna. Svakog ponedjeljka navečer, Szmyt zabavlja oko tisuću ljudi u klubu Hula Kula. Odlično ruši stereotipe i ohrabruje starije građane, a pušta im svakakvu glazbu - od disca i rocka, do sambe i balade.

"Ne uklapam se u stereotipe vezane za starije osobe. Ne vidim zašto bi moje godine odlučivale o mojim životnim normama", rekla je za Reuters bivša učiteljica. "Radila sam s mladim ljudima i zadržala sam svoj mladenački izgled i očekivanja. Moja poruka mladima je da vaš život ne završava kada navršite sedamdeset. Znali bi reći da imaju četrdeset i da su već stari. A ja sam duplo starija od njih. Ali nisam stara, nikako." objašnjava Szmyt.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.