Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
7. travnja 2020.
Najbolji prijatelji

Ovi su se dječaci "odrekli" rođendana: Umjesto slavlja, prikupljaju novac za oboljele od raka

FOTO/PickPic
FOTO/PickPic
Autor:
Objavljeno: 23. veljača 2020. u 17:03 2020-02-23T17:03:26+01:00

Zamolili su obitelj i prijatelja da ne kupuju poklone, već doniraju

Devetogodišnji Rhome Pearce i Ryley Bahara u školi su razgovarali o svojim nadolazećim rođendanima i dogovorili nešto što bi malo tko njihove dobi smislio. Umjesto proslave desetog rođendana uz torte i poklone, odlučili su prikupiti novac za one manje sretne od njih.

LADBible prenosi da su dječaci zamolili svoje obitelji i prijatelje da im ne kupuju poklone, već da doniraju novac dobrotvornoj organizaciji "Cancer Research".

Rhome i Ryley će za svoj rođendan organizirati utrku s preprekama "Pretty Muddy" u humanitarne svrhe pobjeđivanja raka. 

Kristy Pearce (35) se u vrijeme kada su dječaci donijeli odluku oporavljala od histerektomije zbog čega je bila u krevetu.

"Ryley je razgovarao sa svojom mamom koja me nazvala i rekla da su gledali humanitarne organizacije i odlučili se za onu povezanu s rakom. Odlučili su napraviti 'Muddy' utrku za život, za što smatraju da će biti zanimljivo. S obzirom na to da je nekoliko članova moje obitelji imalo rak i nekoliko smo ih izgubili zbog toga, a i zbog toga što sam se i ja sama upravo vratila s kirurškog zahvata, odlučili su da je to svrha kojoj žele pomoći", kazala je Pearce.

Dodaje da je sjela sa svojim sinom koji joj je objasnio da ne želi samo utrku. Rhome je inzistirao na tome da se umjesto slavlja i tuluma, ukupan iznos troška rođendanskog tuluma, donira udruzi. Obje će majke i očevi dječaka, ukupno donirati 300 funti. 

"Postavili smo cilj na tri tisuće funti, a trenutno smo prikupili 707. Dječaci su pitali članove obitelji i da doniraju, umjesto da im kupuju poklone", kaže Pearce.

Dodaje da su ona i suprug, kao i Ryleyevi majka i otac, strašno ponosni na svoje dječake. "Obojica su nesebično odlučila pomoći drugima umjesto da misle na sebe. U tako mladoj dobi. Mislim da to pokazuje da ih dobro odgajamo. Ne mogu biti više ponosna, kao niti čitava obitelj i bliski prijatelji", zaključuje.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.