Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 15° 1
Sutra: 15° 15° 1
25. travnja 2019.
Prekrasna gesta zajednice

Ovi divni ljudi upriličili su Božić za dvogodišnjaka koji zbog bolesti neće dočekati prosinac

Foto Facebook
Foto Facebook
Autor:
Objavljeno: 24. rujan 2018. u 14:10 2018-09-24T14:10:11+02:00

Obitelj je odlučila da zadnji dani mališana proteknu u najljepšem raspoloženju pa su organizirali Božić u rujnu. Pozitivnom se raspoloženju prvo priključila njihova ulica, potom i grad, a blagdanske čestitke malom Brodyju i snažnoj obitelji sada pristižu iz cijelog svijeta.

Dvogodišnjem Brodyju Allenu nedavno je dijagnosticiran vrlo rijedak tumor na mozgu za kojeg liječenje ne postoji, a predviđanja liječnika mališanu su ostavila tek nekoliko tjedana života. Nakon što je prošao kroz niz kemoterapija od sredine svibnja, ponestalo je načina da se hrabrom dječaku spasi život, no obitelj barem u jednom nije odustala.

Odlučni u tome da posljednji dani njihova omiljenog sina prođu u najljepšem ugođaju, Brodyjevi roditelji i rodbina odlučili su organizirati Božić u rujnu.

Prvo je majka Shilo uredila kuću izvana i iznutra božićnim svjetlima, ukrasima i glazbom, kako bi potaknula veselje i radost što je njen sin pokazivao svima povodom prošlogodišnjih blagdana, a onda su se i svi susjedi uključili u stvaranje Brodyjeva Božića.

Izvor Facebook

Uskoro je cijela ulica, u želji da podupre hrabru obitelj i razveseli malog susjeda kojem je posve svejedno što je sada tek rujan, zasjala u božićnom raspoloženju.

- Božić je oduvijek bio posebno vrijeme za našu obitelj. Kada smo saznali da Brody neće preživjeti do Božića, odlučili smo da blagdan stigne ranije, da ga donesemo njemu. Znajući koliko je uživao u Božiću prošle godine, morali smo to učiniti za njega. Željeli smo mu pripremiti što više sretnih uspomena prije negoli ode, rekla je njegova 21-godišnja sestra McKenzie, prenosi Metro UK.

Božićna parada

Na koncu se vijest o ovom dirljivom Božiću u rujnu proširila u cijelom Ohiu, diljem SAD-a i svijeta, pa je Brodyjevu Božiću u čast održana i velika parada na kojoj su stotine maskiranih i razdraganih sugrađana pozdravili i razveselili malog Brodyja.

Djed Mraz na vatrogasnim kolima, superheroji na motorima i stotine drugih razdraganih lica značile su mnogo ne samo za Brodyja već i cijelu njegovu obitelj. Bila je tu hrpa poklona, božićne glazbe, božićnih svjetla, jelki, pa čak i snijega!

Izvor Facebook

- On je bio tako sretan! Bilo je sjajno. Ne samo za njega, već i sve koji su došli - poručila je njegova sestra McKenzie za WCPO, a sreću nije skrivao ni Brodyjev otac Todd.

- Ovo je uljepšalo njegov dan. Ovo je uljepšalo svačiji dan. Tako smo zahvalni svima što su došli i dali našoj obitelji veliki zagrljaj - rekao je ganuti Todd Allen.

Jednom kada je priča stigla na društvene mreže, proširila se po cijelom svijetu pa su Allanovi uskoro postali preplavljeni božićnim čestitkama iz cijelog svijeta.

SVIJET-JE-GANUT-Organizirali-Bozic-za-dvogodisnjaka-koji-zbog-bolesti-nece-docekati-prosinac2_medium

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka


Promo
Festival samoniklog bilja
KRŠAN, 27. i 28. travnja

Festival samoniklog bilja