Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 26
Sutra: 9° 9° 26
28. siječnja 2020.
Izvrsna reklama

video Ovako je prvi atletičar s cerebralnom paralizom potpisao ugovor s Nikeom

Foto YouTube screenshot
Foto YouTube screenshot
Objavljeno: 17. listopad 2018. u 7:57 2018-10-17T07:57:00+02:00

- Ovo je vjerojatno najemotivniji trenutak u svih sedam godina trčanja. Odrastajući s invaliditetom, pomisao da ću postati profesionalni atletičar je, kao što sam već jednom rekao, kao pomisao da ću se popesti na Mt. Everest, objasnio je mladi atletičar.

Justin Gallegos postao je prvi profesionalni atletičar s cerebralnom paralizom kada je prošlog tjedna potpisao profesionalni ugovor s Nikeom, prvi takav u povijesti popularnog brenda.

Mladi atletičar nije ni slutio što ga čeka. Mislio je da kamere, koje su na koncu snimile veličanstvenu ponudu što je dobivaju najbolji sportaši svijeta, naprosto bilježe njegovu Cross Country fakultetsku utrku.

No na cilju ga je dočekao John Truax, direktor marketinga Nike obuće. Truax mu je predstavio pravu narav svog posjeta, a emocionalna reakcija Justina Gallegosa nije mogla biti bolja reklama za giganta sportske obuće.

21-godišnji se atletičar već sedam godina bavi trčanjem - unatoč bolesti i upravo zbog nje - a cilj mu je u idućoj godini otrčati polumaraton unutar dva sata. Njegov trenutni rekord je 2:03 sata, a u skorije vrijeme planira krenuti s pripremama i za maraton s čime se slaže i njegov menadžer.

- Raspravljali smo o mogućnosti da trčim na Chicago maratonu za godinu dana. To je definitivno moguće. Želim odraditi maraton, a nadam se da će mi taj u Chicagu biti prvi, rekao je mladić za Runner's World.

Ni na svom Instagram profilu nije sakrio oduševljenje prilikom koju mu je pružio Nike.

- Ovo je vjerojatno najemotivniji trenutak u svih sedam godina trčanja. Odrastajući s invaliditetom, pomisao da ću postati profesionalni atletičar je, kao što sam već jednom rekao, kao pomisao da ću se popesti na Mt. Everest! To je definitivno moguće, no šanse definitivno nisu na tvojoj strani. Težak rad se isplati!! Stotine milja, krvi, znoja, suza dovele su me, uz nekoliko stalnih ožiljaka, do ovog cilja, napisao je divljenja vrijedan mladi atletičar.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
U Rijeku stiže PauzaGO: nova usluga omiljene Pauze