Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
9. prosinca 2019.
Zanimljiva ideja

Ovaj hotel nudi besplatnu hotelsku sobu ovisnicima o društvenim mrežama. Ali ima jedna caka

Izvor: Pixabay
Izvor: Pixabay
Autor:
Objavljeno: 30. siječanj 2019. u 8:15 2019-01-30T08:15:34+01:00

Biste li željeli dobiti besplatnu hotelsku sobu? Pa, naravno da bi. Ali, postoji ˝caka˝. O tome se ne smijete hvaliti na društvenim mrežama.

Zapravo, na društvenim mrežama ne možete ništa učiniti jer je cijena hotelske sobe u potpunosti određena o tome koliko ste ovisni o Facebooku, Snapchatu, Twitteru, Instagramu i ostalim društvenim mrežama, prenosi Fox News.

Broj korisnika društvenih medija u svijetu 2018. godini dosegnuo je 3,196 milijardi korisnika, što je 13 posto više nego godinu prije.

The Check Out Suite u hotelu Bellora, u Gothenburgu u Švedskoj, osmišljen je kako bi pomogao gostima da njihov boravak bude što opušteniji, a to uključuje i izbjegavanje stresa korištenjem društvenih mreža cijelo vrijeme.

Umjesto toga, hotel želi potaknuti goste da koriste vrijeme kvalitetno, provedu vrijeme s najdražima i dožive svijet oko sebe, umjesto da konstantno bulje u ekran.
Što više koristite aplikacije za društvene medije, to je viša cijena sobe. Soba koristi pametnu lampu Skärmfri koja mjeri vaše vrijeme provedeno na društvenim mrežama.

- Lampa Skärmfri bila je jedan od načina da se pomogne, a sada smo pretvorili vrijeme provedeno buljeći u ekran u valutu koja nagrađuje zdrav digitalni život, kaže Lisa Höglund, voditeljica komunikacija u Länsförsäkringaru, švedskom osiguravajućem društvu koje ostvaruje suradnju s hotelom Bellora.

Gosti povezuju svoje telefone s lampom koristeći WiFi u sobi, a svjetiljka svijetli bijelo dok mjeri do 30 minuta, koliko je preporučeno bi ljudi trebali biti na svojim telefonima za rekreaciju. Nakon toga, žarulja počinje svijetliti crveno, što znači da će gosti morati platiti punu cijenu sobe.

Ako uopće ne koristite telefon - soba je potpuno besplatna.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
Prelazak na DVBT-T2 signal ne znači da morate kupovati novi televizor ili prijemnik
Novi sustav odašiljanja televizijskog signala pred vratima

Prelazak na DVBT-T2 signal ne znači da morate kupovati novi televizor ili prijemnik