Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 13° 1
Sutra: 13° 13° 1
21. veljače 2020.
Izdržljiva avantura

Neustrašivi mačak preživio 360 kilometara dugo putovanje držeći se za dno kamiona

Foto Pixabay.com
Foto Pixabay.com
Autor:
Objavljeno: 18. listopad 2018. u 14:40 2018-10-18T14:40:20+02:00

Mužjak Tom, prepoznatljiv po tome što nema oko, i ranije je bio znan po manjim lutalačkim izletima, no ovo je zasigurno najodvažnija i najveća avantura u njegovu životu.

Tko zna koliko mačjih života je izgubio mačak Lucy koji se upustio u 360 kilometara dugu avanturu od rodnog Hulla do Bristola, sakriven u donjem dijelu kamiona s prikolicom.

Jednooki Lucy danas je na putu kući, nakon nevjerojatne priče sa sretnim krajem čije su okolnosti i dalje poprilično nejasne.

Naime, 12-godišnjeg mačka pronašli su radnici kuhinje na stajalištu kod Bristola. Vozač kamiona koji je vozio od Hulla isprva je mislio da je Lucy mrtav. Nalazio se između stražnjih kola prikolice kamiona, a na dozivanje vozača nije reagirao.

- Vozač je rekao "Mislim da sam udario i ubio životinju, nešto je ispod" pa smo išli pogledati. Mislili smo da je mačak mrtav, no onda je odjednom podigao glavu pa smo pozvali Kraljevsko društvo za prevenciju okrutnosti prema životinjama, rekao je radnik Dan Cartwright.

Srećom, Lucy je bio čipiran pa je udruga ubrzo pronašla njegov dom. Vlasnik se nemalo iznenadio koliko je daleko njegov mačak stigao u tako kratko vrijeme jer mu višednevna lutanja po kvartu nisu bila nepoznanica.

- On često ode pa nestane na nekoliko dana. Zapravo da je ovog puta otišao dalje, saznao sam putem oglasa na Facebooku. Bio sam presretan kad sam otkrio da je spašen i na sigurnom, rekao je njegov vlasnik Paul Smith koji nije bio ni svjestan avanture svog raspuštenog ljubimca, prenosi Mirror.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.